19 Μαρ 2011

Περικοπή οικονομικής στήριξης προς αντι-λεσβιακές χώρες

Η επιτροπή της Βουλής των Ην. Πολιτειών εγκρίνει μέτρα για την περικοπή στήριξης προς τις αντι-λεσβιακές χώρες

Η επιτροπή της Βουλής των Ην. Πολιτειών έχει εγκρίνει ένα μέτρο το οποίο θα αποθαρρύνει τις επιχορηγήσεις προς τις λεσβοφοβικές χώρες όπως η Ουγκάντα​​.

Την τροπολογία
του νομοσχεδίου που κατέθεσε στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού κόμματος Barney Frank.

Έχει ως εξής: "Η Επιτροπή παροτρύνει το Δημόσιο να συνηγορήσει στο ότι οι κυβερνήσεις που λαμβάνουν βοήθεια από πολυμερείς οργανισμούς ανάπτυξης δεν εμπλέκονται σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για παράδειγμα, η άρνηση της ελευθερίας της θρησκείας, συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα επιλογής της θρησκείας, και φυσικά τη δίωξη λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας κοινωνικού φύλου".

Ο κ. Frank ανέφερε την Ουγκάντα ​​ως παράδειγμα μιας χώρας που δέχεται τη οικονομική στήριξη των Ην. Πολιτειών, αλλά διώκει τις Lgbtiq. Η τροπολογία εγκρίθηκε με σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη, αναφέρει το περιοδικό Advocate.

Τον περασμένο μήνα, ένας Βρετανός πολιτικός του Συντηρητικού κόμματος δήλωσε ότι η ΕΕ οικονομική στήριξη προς τις αφρικανικές χώρες θα πρέπει να εξαρτηθεί από τη δέσμευσή στα Lgbtiq και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Δρ Charles Tannock, εκπρόσωπος τύπου, του συντηρητικού κόμματος της Αγγλίας στην Ευρώπη, εξωτερικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε: "Οι οικονομικές ενισχύσεις προς τις αφρικανικές χώρες πρέπει να είναι αμοιβαίες με την πρόοδο όσον αφορά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτή την ήπειρο".

Πολλές αφρικανικές χώρες ποινικοποιούν την λεσβιοσύνη. Οι πολιτικίνες της Ουγκάντα, αναμένεται να ξεκινήσουν τη συζήτηση τον επόμενο μήνα για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα τιμωρεί "διακεκριμένες" περιπτώσεις με θανατική ποινή.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.3.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/03/18/us-house-committee-approves-measure-for-aid-cut-to-anti-gay-countries/