17 Μαρ 2011

Η C. Pizer της Lambda Legal μιλά για το γάμο των λεσβιών

Lambda Legal:Η εισαγωγή του Νόμου Σεβασμού του Γάμου, μια στιγμή καμπής

"H DOMA έκανε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν στην ιστορία των Ην. Πολιτειών: Είπε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσποιηθεί ότι μια ολόκληρη κατηγορία των νομίμως νυμφευθέντων λεσβιακών ζευγαριών δεν είναι στην πραγματικότητα νυμφευμένα".

Νέα Υόρκη, Σε απάντηση του προς εισαγωγή Νόμου Σεβασμού του Γάμου σήμερα στην Αμερικανική Γερουσία και στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος θα καταργήσει το λεγόμενο Νόμο Υπεράσπισης του Γάμου - DOMA 1996, η διευθύντρια του Εθνικού Προγράμματος του Γάμου της Lambda legal, C. Pizer, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«H DOMA τώρα αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιφυλακτικότητα από όλες τις πλευρές. Όταν τα μέλη του Κογκρέσου πέρασαν αυτή η διάκριση σε νόμο το 1996, έκαναν μια θεωρητική δήλωση, η οποία ευνοούταν τόσο από την λαϊκή ανησυχία στη σκέψη ότι τα λεσβιακά ζευγάρια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να νυμφεύονται καθώς και από προσωπικές και θρησκευτικές απόψεις ορισμένων για την οικογενειακή ζωή. Όμως, οι μέρες της θεωρίας είναι πίσω μας.

«Τις τελευταίες 15 χρονιές, ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών και η Περιφέρεια της Κολούμπια έφτασαν να σέβονται τις οικογένειες όλων των κατοίκων τις. Δεκάδες χιλιάδες νυμφευμένα λεσβιακά ζευγάρια είναι πλήρεις πολίτισες σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, αλλά αντιμετωπίζουν το παράλογο, τις ζημίες, τις συνέπειες στη πραγματική ζωή της απόφασης του Κογκρέσου να εγγράψει τις διακρίσεις στην ομοσπονδιακή νομοθεσία. Η Lambda Legal έχει ακούσει από τα αμέτρητα νυμφευμένα λεσβιακά ζευγάρια πως, λόγω της DOMA, πρέπει να καταβάλoυν επιπλέον ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος σχετικά με την ασφάλιση υγείας, στερούνται βασικές οικογενειακές παροχές μέσω των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπομένουν απότομους χωρισμούς, εάν μια σύζυγος δεν είναι πολίτισα των Ην. Πολιτειών και αντιμετωπίζουν μια σειρά άλλων μικρών ή μεγάλων αδικιών.
«Η DOMA έκανε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν στην ιστορία των Ην.Πολιτειών: Είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσποιηθεί ότι μια ολόκληρη κατηγορία νόμιμα νυμφευμένων λεσβιακών ζευγαριών δεν είναι πραγματικά νυμφευμένα εξ' αιτίας των ηθικών ή θρησκευτικών απόψεων άλλων ανθρώπων, ή επειδή αυτές δεν μπορούν να χωρέσουν στο μυαλό τις πώς ένας αριθμός ανθρώπων οραματίζονται “οικογένεια”

"Η Lambda Legal είχε την τιμή να διαβουλεύεται με αυτές που ανέπτυξαν αυτή η νομοθεσία εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων το 2009, και επικροτεί την αυξημένη στήριξη που ήδη λαμβάνει το νομοσχέδιο σε αυτό το συνέδριο, παρά τις πολιτικές μετατοπήσεις των τελευταίων εκλογών. Η εισαγωγή του νομοσχεδίου συντροφισών στη Γερουσία σήμερα, με την αποφασιστική ανώτερη ηγεσία από τις γερουσιαστές Dianne Feinstein και Patrick Leahy, μαζί με την γερουσιαστή Kirsten Gillibrand και πολλές άλλες-καθιστά σαφές ότι πολλές περισσότερες άνθρωποι βλέπουν τώρα τις βλάβες που προκαλούνταν από τη DOMA, και ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος η ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας να διατηρήσει τις διακρίσεις εις βάρος αυτών των οικογενειών, ή να χάνουμε χρόνο και χρήματα των φορολογουμένων για την υπεράσπιση της DOMA στο δικαστήριο. Με τις δικαστικές προσφυγές της DOMA που σταθερά προωθούνται και με αποφασιστική δράση δρομολόγησης και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, βρισκόμαστε σε μια στιγμή καμπής, της αποκάλυψης και της παύσης της εν λόγω επαίσχυντης διάκρισης".


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.3.11 και την μεταφράσαμε από την Lambda Legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/us_20110316_respect-for-marriage.html

Η φωτογραφία είναι το έργο SEA NYMPHS Νύμφες της θάλασσας του ALBERT LAURENS