9 Μαρ 2011

H Theresa May για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

H Theresa May ανακοινώνει σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Σχέδια για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών ξεκίνησαν σήμερα από την Υπουργό Εσωτερικών.

Η αντζέντα, με τον τίτλο Σχέδιο Δράσης Έκκληση για τον Τερματισμό της Βίας Κατά Γυναικών και Κοριτσιών, δόθηκε στη δημοσιότητα για να σηματοδοτήσει την 100η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η είδηση έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρόταση της Stonewall για Αλλαγή αφ' ότου διαπίστωσε πως μια στις έξι λεσβίες ή αμφισεξουαλικές έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία στις σχέσεις με τις συντρόφισές τις.

Η ενδοοικογενειακή βία στις σχέσεις μεταξύ γυναικών είναι μόλις ελαφρά χαμηλότερη σε ποσοστά από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης για τις ετερό γυναίκες.

Βασικές δράσεις της έκθεσης του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνουν τα δεδομένα των περιφερειακών επιπέδων βίας κατά των γυναικών - συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και καταδίωξης - πιο προσιτά για την εξασφάλιση πόρων που θα απευθύνονται εκεί που χρειάζονται περισσότερο. Θα ενθαρρύνει επίσης περισσότερη κατάρτιση για τις βασικές επαγγελματίες πρώτης γραμμής - όπως γιατρίνες, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας - στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και προτεραιότητα χρηματοδότησης για τα κέντρα κρίσεων βιασμού και την Εθνική Γραμμή της Ενδοοικογενειακής Βίας.

"Πάνω από τα δύο τρίτα των λεσβιών στις λεσβιακές σχέσεις έχουν υποστεί συναισθηματική κακοποίηση", είπε. "Από αυτές, σχεδόν το ένα δεύτερο υπέστησαν τραυματική σεξουαλική και σωματική βία, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού".

Η Υπουργίνα Εσωτερικών: Theresa May είπε: "Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να τονισθούν οι πολλοί τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες επιδρούν θετικά σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι παρέχουμε το καλύτερο δυνατόν ξεκίνημα για τις μελλοντικές γενιές γυναικών.

"Θέλω να δω το τέλος όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Το ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο δράσης μας καθορίζει πώς πρόκειται να αντιμετωπιστούν αυτά τα εγκλήματα - στήριξη των γυναικών που διατρέχουν κίνδυνο, βοηθώντας τα θύματα και την εξασφάλιση πως οι παραβάτιδες-ες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

"Κυρίως, πρέπει να αποτρέψουμε αυτά τα εγκλήματα κατά πρώτο λόγο και αυτό αποτελεί πρόκληση να εργαστούμε για την αλλαγή των στάσεων και των συμπεριφορών".

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νόμου για την Ενδοοικογενειακή Βία, νόμος για το Έγκλημα και το Θύμα 2004) οι γυναίκες και τα κορίτσια βιώνουν βία ή κακοποίηση από τις νυν ή τις πρώην συντρόφισες τις, καθώς οι αυτές οι ίδιες έχουν δικαίωμα στα ίδια δικαιώματα όπως εκείνες που έχουν κακοποιηθεί μέσα σε ετερό σχέσεις.


Το λεπτομερές σχέδιο δράσης ακολουθεί την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με την χρηματοδότηση 28,000,000 λιρών Αγγλίας μέχρι το 2015 για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χρηματοδότηση πάνω από 10,500,000 λίρες στις επόμενες τρείς χρονιές για τις υπηρεσίες κρίσης στις γυναίκες θύματα βιασμού.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.3.11 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8098
Η φωτογραφία είναι το έργο Le Sommeil- ο ύπνος του Gustave Courbet 1866