1 Μαρ 2011

Η λεσβοφοβική κα. και κ. Johns έχασαν δίκη παιδοθεσίας

Η κα. και ο κ. Johns είπαν ότι δεν μπορούσαν να πουν σε ένα παιδί πως η λεσβιοσύνη είναι αποδεκτός τρόπο ζωής

Ένα ζευγάρι χριστιανών που αντιτίθενται στην λεσβιοσύνη έχασαν μια δικαστική μάχη στο δικαίωμά τους να γίνουν ανάδοχες κηδεμόνες.

Η 62χρονη Eunice και ο 65χρονος Owen από την Derby, είπαν πως το δημοτικό συμβούλιο πως δεν ήθελε να φροντίσουν-κηδεμονεύουν παιδιά λόγω των παραδοσιακών απόψεων τις.

Ισχυρίζονται ότι ήταν «καταδικασμένη-ος να μην εγκριθούν» λόγω των απόψεών τις.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι νόμοι που προστατεύουν τις ανθρώπους από διακρίσεις λόγω σεξουαλικότητας θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα.
Το πεντηκοστιανό χριστιανικό ζευγάρι είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της Derby να είναι ανάδοχες κηδεμόνες.

Το μόνο που δεν ήταν πρόθυμες να κάνουν είναι να πουν σε ένα μικρό παιδί ότι η πρακτική της λεσβιοσύνης είναι καλό πράγμα

Τέλος στην αίτηση της Eunice Johns
Άπέσυραν την αίτησή της-του αφ' ότου μία κοινωνική λειτουργός εξέφρασε τις ανησυχίες της όταν είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να πουν σε ένα παιδί πως ο λεσβιακός τρόπος ζωής είναι αποδεκτός.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζήτησαν από τις δικαστίνες να αποφανθεί πως η πίστη της-του δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο να γίνουν κηδεμόνες, καθώς και η νομοθεσία πρέπει να προστατεύει τις χριστιανικές αξίες της-του.

Ηθικές γνώμες
Όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο και ο δικαστής Beatson έκρινε πως οι νόμοι που προστατεύουν τις ανθρώπους από τις διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού "πρέπει να έχουν προτεραιότητα" εκτός από το δικαίωμα να μην υφίστανται διακρίσεις λόγω θρησκευτικών πεπειθήσεων.

Είπε ότι αν τα παιδιά τοποθετηθούν με κηδεμόνες, οι οποίες αντιτίθενται στην λεσβιοσύνη και τις λεσβιακές σχέσεις, “μπορεί κάλλιστα να είναι μια σύγκρουση με την υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την "διαφύλαξη και την προώθηση της ευημερίας" των παιδιών υπό κηδεμονία".
Απέρριψε τους υπαινιγμούς ότι η υπόθεση αυτή είναι "μια απειλή για τη θρησκευτική ελευθερία", προσθέτοντας: "Καμιά δεν ισχυρίζεται πως οι Χριστιανές – ή μη, οι Εβραίες ή οι Μουσουλμάνες - δεν είναι ικανά και κατάλληλα πρόσωπα για να μεγαλώσουν ή να παιδοθετήσουν. Καμιά δεν υποστηρίζει μια γενική απαγόρευση".

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο στο Λονδίνο, η κα. Τζονς, δήλωσε: "Όλες θα θέλαμε να προσφέρουμε ένα καλό σπίτι σε ένα παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη. Έχουμε ένα καλό ιστορικό ως ανάδοχες γονείς.
"Έχουμε ήδη αποκλειστεί, επειδή έχουμε ηθικές απόψεις που βασίζονται στην πίστη μας και αισθανόμαστε πως παραγκωνιζόμαστε επειδή είμαστε Χριστιανές με φυσιολογικές, επικρατούσες, χριστιανικές απόψεις σχετικά με την ηθική της σεξουαλικότητας.
"Είμαστε έτοιμες να αγαπήσουμε και να αποδεχθούμε οποιοδήποτε παιδί. Το μόνο που δεν είμαστε πρόθυμες να κάνουμε είναι να πούμε σε ένα μικρό παιδί ότι η πρακτική της λεσβιοσύνης είναι καλό πράγμα".

«Επιβλαβές για τα παιδιά»
Το ζευγάρι, που φρόντιζε περίπου 15 παιδιά στη δεκαετία του 1990, έκανε έκκληση για μια δημόσια έρευνα στο θέμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Derby χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου.
Μια εκπροσώπισα είπε ότι η αρχή "αξιολόγησε τη διαφορετικότητα και τη προώθηση της ισότητας" και "ενθάρρυνε και υποστήριξε τα παιδιά με μη επικριτικό τρόπο, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τις προσανατολισμό ή την προτίμηση".

Και πρόσθεσε: "Το δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η τοπική αρχή σωστά δικαιούται να εξετάσει τις απόψεις των αναδόχων σε θέματα σεξουαλικότητας κατά την εξέταση της αίτησή τις να γίνουν θετές γονείς και στην πράξη, η παράλειψη να το πράξει θα της επέτρεπε δυνητικά, την παράβαση των νόμων της αρχής καθώς και των εθνικών ελαχιστώτατων κριτηρίων".

Ο Ben Summerskill, διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ Stonewall, είπε: "Ευτυχώς, οι ξεπερασμένες απόψεις της κας και του κου. Johns" δεν είναι μόνο εκτός της πλειοψηφίας των ανθρώπων στη σύγχρονη Αγγλία, αλλά απέχουν και από τις απόψεις πάρα πολλών Χριστιανών.
"Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην παροχή δημόσιας υπηρεσίας, θα πρέπει να είστε έτοιμες να την παράσχετε έντιμα σε οποιαδήποτε".

Αλλά η οργάνωση χριστιανικό Νομικό Κέντρο αντέδρασε στην απόφαση με απογοήτευση και προειδοποίησε ότι "οι Χριστιανές ανάδοχες γονείς αμφισβητούνται πλέον".
Η οργάνωση ανέφερε ότι η απόφαση "στέλνει το σαφές μήνυμα ότι οι ηθικές ορθόδοξες χριστιανικές πεποιθήσεις είναι δυνητικά βλαπτικές για τα παιδιά και ότι οι Χριστιανές γονείς με επικρατούσες χριστιανικές απόψεις δεν είναι κατάλληλες για να θεωρηθούν ως δυνητικές θετές γονείς".


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.2.11 και την μεταφράσαμε από την BBC στηνhttp://www.bbc.co.uk/news/uk-england-derbyshire-12598896

Η φωτογραφια είναι το έργο Les deux seours οι δύο αδελφές του Théodore Chasseriau 1818-1856