18 Μαρ 2011

Η Ουγκάντα θα εξετάσει το αντι-Lgbtiq νομοσχέδιο

Αναφορές πως το κοινοβούλιο της Ουγκάντα θα επιστρέψει στο αντι-λεσβιακό νομοσχέδιο

Αναφορές λένε ότι το κοινοβούλιο της Ουγκάντα θα επιτρέψει την εξέταση του νομοσχεδίου κατά της λεσβιοσύνης την επόμενη εβδομάδα.
Είναι ένα από τα πολλά νομοσχέδια που θα συζητηθούν από την Επιτροπή Νομοθεσίας και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, όταν επανέλθει η Βουλή, ανέφερε η ugpulse.com.
Μια άλλη αναφορά, από την κυβερνητική New Vision, είπε το νομοσχέδιο κατά της λεσβιοσύνης θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Stephen Tashobya, δήλωσε σε δημοσιογράφισες χθες πως είναι στο χέρι των βουλευτίνων-ων να περάσουν το νομοσχέδιο.

Ανέφερε ότι η επιτροπή θα διεξάγει δημόσιες συνεδριάσεις σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου και η Βουλή θα μπορεί να εξετάσει την ισχύ του πριν το κοινοβούλιο τελειώσει τον Μάιο.
Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς του νομοσχεδίου, με κάποια μέσα ενημέρωσης που υποδήλωναν ότι είχε αναβληθεί.
Ωστόσο, ο βουλευτής που το παρουσίασε το 2009, ο David Bahati, πιστεύει ακράδαντα ότι το Κοινοβούλιο θα το συζητήσει και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει τη Ουγκάντα για να το υποστηρίξει.

Το νομοσχέδιο θα ενισχύσει τους αυστηρούς νόμους της Ουγκάντα κατά της λεσβιοσύνης. Το λεσβιακό σεξ είναι ήδη τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, αλλά το νομοσχέδιο θα διευρύνει τον ορισμό της λεσβιοσύνης, το οποίο απαιτεί την απόδειξη του σεξ.
Θα ποινικοποιήσει και εκείνες που δεν θα ενημερώνουν τις αρχές για περιστατικά λεσβιοσύνης - όπως οι εκπαιδευτικές, οι φίλες και τα μέλη της οικογένειας των λεσβιών.
Η πιο δραστική διάταξη στο νομοσχέδιο θα επιβάλει τη θανατική ποινή για τις παραβάτιδες που έχουν λεσβιακή σεξουαλική επαφή με ανηλίκες, ανάπηρες ή οι οροθετικές.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.3.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Geen Jessica στην http://www.pinknews.co.uk/2011/03/18/reports-say-ugandan-parliament-will-return-to-anti-gay-bill/