13 Μαρ 2011

Οι λεσβίες Lindsay Curnow και Juliet Leigh πιέστηκαν να μετακομίσουν

Στην Νέα Ζηλανδία λεσβιακό ζευγάρι πιέστηκε να μετακομήσει μετά από λεσβοφοβικές επιθέσεις

Ένα λεσβιακάο ζευγάρι από τη Mangawhai, της Νέας Ζηλανδίας δέχτηκε πίεση να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τις μετά από μια σειρά αντι-λεσβιακών επιθετικών περιστατικών.
Η Lindsay Curnow και η Juliet Leigh πήραν την απόφαση αφ' ότου στις εγκαταστάσεις για ανθισμένους Βολβούς – της μικρής επιχείρησής φυτών τις - έγινε εμπρηστική επίθεση.

Το ζευγάρι των λεσβιών, και οι δυο στα 60 τις, είχαν αρχικά αποφάσισει να σταματήσουν ζουν στο παραθαλάσσιο θέρετρο επίσης, αλλά πείστηκαν να παραμείνουν χάρη στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, επέμειναν ότι δεν ήταν πλέον ασφαλές για να συνεχίσουν την επιχείρησή τις εκεί.

Μια εβδομάδα πριν από την πυρκαγιά, το υπόστεγο - καθώς και το σπίτι και τα αυτοκίνητα του ζευγαριού των λεσβιών - είχε καλυφθεί με κακοποιητικά αντι-λεσβιακά μηνύματα γραμμένα με μόνιμη μπογιά.

Η Ημέρα Υπερηφάνειας της Νέας Ζηλανδίας συγκέντρωσε πάνω από 5.000 δολάρια για το ζευγάρι, τον Φεβρουάριο. Ως αποτέλεσμα, η Leigh είναι αισιόδοξη ότι θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις δραστηριότητες εντός της τρέχουσας χρονιάς: "Ακόμη εργαζόμαστε, για τις ασφαλιστικές απαιτήσεις μας. Ελπίζουμε να πάρουμε ένα μέρος αυτών και στη συνέχεια να καταλάβουν οι τοπικές επιχειρήσεις πως είναι θέμα της προσωπικής τις ασφάλειας. Είμαστε ένας πάρα πολύ συγκεκριμένος στόχος".

Η Juliet Leigh εκφράζει την ελπίδα ότι η υπόθεσή τις θα αυξήσει τη συνειδητοποίηση της λεσβοφοβίας στην περιοχή: "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι το να γινόμαστε στόχος και η μισαλλοδοξία είναι πραγματικά, ειλικρινά μια τέτοια σπατάλη, βλακεία και τις σταματά από το να δουν τις δυνατότητες κάθε προσώπου".


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.3.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8120