3 Απρ 2011

Ακτιβίστριες θα δηλωθούν ως "Λεσβίες" κατά την Απογραφή 2011

Ακτιβίστριες-ες διαμαρτυρόμενες θα δηλωθούν ως "Λεσβίες" κατά την Απογραφή 2011

Καθώς οι Αγγλίδες ετοιμάζονται να συμπληρώσουν τις αιτήσεις Απογραφής 2011, η ΜΚΟ Stonewall προτρέπει την Lbtiq κοινότητα να μποϊκοτάρει την ερώτηση σχετικά με τη θρησκευτική πεποίθηση – να δηλωθεί στην αίτηση απογραφής στο τμήμα της πίστης ως "λεσβία".
Η ΜΚΟ ενθάρρυνε την εκστρατεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεση ερώτηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα στην απογραφή.

Το ηλεκτρονικό-κίνημα, το οποίο ξεκίνησε από ιστοσελίδες, μπλογκ, στο twitter και στο facebook το οποίο έχει ως εξής: "Η κατανόηση της σύνθεσης των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών πληθυσμών βοηθά να βεβαιωθούν οι κοινότητες και να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες κατάλληλες για τις ανάγκες τις.

"Πώς μπορεί η κυβέρνηση αναμένει πως θα παράσχει υπηρεσίες σε ολόκληρο το έθνος για την επόμενη δεκαετία χωρίς να γνωρίζει από ποιές αποτελείται ο πληθυσμός;"

Επί του παρόντος, μόνο 126 πρόσωπα έχουν υποστηρίξει στο facebook την διαμαρτυρία, αλλά αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Ωστόσο, έχει κερδίσει ήδη την κριτική στο εσωτερικό της Lbtiq κοινότητας. O δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian Brent Martin πιστεύει ότι η εκστρατεία είναι κακοσχεδιασμένη.

"Αυτό που καμία δεν εξήγησε πίσω από τη διαμαρτυρία πράγματι είναι, πώς ο τρόπος υπολογισμού του αριθμού των Lbtiq πολιτισών θα οδηγήσει στην επίτευξη των εν λόγω αναγκών", έγραψε στην εφημερίδα σήμερα.

"Πράγματι, εμμέσως η παραδοχή πίσω από την διαμαρτυρία είναι ότι υπάρχουν πραγματικές ανάγκες αποκλειστικά της Lbtiq κοινότητας, που επί του παρόντος παραμένουν ανικανοποίητες, οι οποίες μπορούν να εντοπιστούν σε μια απογραφή.

"Απλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι περισσότερο τεμπελιά, διότι υποθέτει ότι είμαστε μια ομοιογενής ομάδα με τις ίδιες ή με σχετικά παρόμοιες ανάγκες που μια απογραφή μπορεί να προσδιορίσει. Αυτό είναι, φυσικά, απολύτη ανοησία. Συνολικά, είμαστε τόσο διαφορετικές όσο η υπόλοιπη κοινωνία. Είμαστε έγχρωμες και λευκές, φτωχές και πλούσιες, ικανές και λιγότερο ικανές και είμαστε τα πάντα ανάμεσα σε αυτά. Η ειρωνία είναι πως, αυτό ακριβώς υποστήριξαν οι Lbtiq οργανώσεις και ομάδες, ως επιχείρημα για χρόνια - ότι η σεξουαλικότητα δεν κάνει καμία διαφορά στη συμβολή-συνεισφορά μας στην κοινωνία.

"Έχω προσπαθήσει πολύ σκληρά για να σκεφτώ μερικές από αυτές τις «ανάγκες» που υποτίθεται ότι έχουν όσες είναι διαφορετικές στην κοινωνία ως σύνολό, αλλά δεν τις βρίσκω. Υποθέτω γιατί εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως πολίτη πρώτης τάξεως, και μια λεσβία ως δεύτερης τάξεως πολίτισσα, εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου έξω από την κοινωνία, αλλά ως μέρος αυτής.

"Αυτό που επίσης δεν έχει εξεταστεί είναι το ερώτημα του κατά πόσον ή όχι οι λεσβίες πολίτισες θέλουν πραγματικά η Πολιτεία να γνωρίζει τη σεξουαλικότητά τις Πολλές, λεσβίες και ετερό, θα αρνηθούν να απαντήσουν σε μια τέτοια ερώτηση απλώς και μόνο επειδή θα σκέφτονται - ορθώς κατά την άποψή μου - ότι η Πολιτεία δεν έχει καμιά δουλειά στο υπνοδωμάτιο της πολίτισας.

"Έτσι, το να υπάρχει μια ερώτηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα, με σιγουριά μπορώ να πω ότι η απάντηση θα υπολείπεται του πραγματικού αριθμού. Τι θα συμβεί αν, για παράδειγμα, εμφανιστεί πως μόλις το 2% του πληθυσμού εμφανίζεται να είναι λεσβία. Και μετά τι; Σας εγγυώμαι ότι θα δούμε τις θρησκευτικές ομάδες πίεσης και εκείνες που αντιτίθενται στην ιδέα των ίσων δικαιωμάτων για όλες τις πολίτισες, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα να διαλαλούν τα εν λόγω στοιχεία για να προωθήσουν τη δικές τις περιοριστικές ατζέντες και θα προσπαθήσουν να περιορίσουν περαιτέρω κινήσεις προς την κατεύθυνση της ισότητας. Κάτι τέτοιο θα ήταν βεβαίως εντελώς αντίθετο με την ουσία των όσων βρίσκονται πίσω τη παρούσα κακοσχεδιασμένη διαμαρτυρία την οποία προσπαθούν να επιτύχουν”.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν σχέδια η απογραφή 2021 να συμπεριλάβει μια ερώτηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.3.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8204