15 Απρ 2011

Θρησκευτικό συμβούλιο ζητά την ακύρωση δικαστικής απόφασης του ΕΔΑΔ

Το Συμβούλιο όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων ζητά να αποτραπεί η εκμετάλλευση των Lgbtiq εκστρατειών στη Ρωσία υπό την πίεση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου

Η Ρωσία θα πρέπει να αποζημιώσει η ίδια την εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που αντιβαίνουν τα συμφέροντά της

Interfax - Το Συμβούλιο όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της Ρωσίας κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 13 Απριλίου, αποδοκίμασε την προπαγάνδα της λεσβιοσύνης.

"Θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της απόλυτης πλειοψηφίας των ανθρώπων που πιστεύουν πως η λεσβιοσύνη είναι αμαρτία ή δαιμονική και να αντισταθούμε στην επιβολή αντίθετης άποψης με οποιεσδήποτε εκστρατείες, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την εκπαίδευση με «νομικές ή πολιτικές αποφάσεις», λέει η δήλωση του Συμβουλίου όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων, που δημοσιεύθηκε σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που χορηγεί άρση της απαγόρευσης της Ημέρας Υπερηφάνειας που επιβλήθηκε στη Μόσχα.

Η συνάντηση εκπροσωπισών της Ορθοδοξίας, του Ισλάμ, του Βουδισμού και του Ιουδαϊσμού ζήτησαν από τις αρχές να "προστατεύσουν όχι μόνο τα συμφέροντα των διαφόρων μειονοτήτων, αλλά και τα δικαιώματα του κύριου πληθυσμού της χώρας και να σταματήσουν τις εκστρατείες που τραυματίζουν εκ προθέσεως τα αισθήματα ηθικής της ρωσικής κοινωνίας που κατανοούν ότι μόνο η ένωση μιας γυναίκας κι ενός άνδρα μπορεί να δημιουργήσει κατάλληλη οικογένεια".

"Κατανοούμε την πρόθεση της κυβέρνησής μας να υπερασπιστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ιδίως, βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Συγχρόνως, θέλουμε να δώσουμε μια προειδοποίηση για τον κίνδυνο στρέβλωσης του νομικού συστήματος υπό την επίδραση πολλών δικαστικών αποφάσεων υπεράσπισης της ανήθικης συμπεριφοράς και την προπαγάνδα αυτής", αναφέρει το έγγραφο.

Όσες συνέγραψαν την δήλωση πιστεύουν ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη "δεν επιτρέπει σε καμία να προσβάλλει τη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων στη χώρα αυτή, άλλωστε, η Συνθήκη δεν επιτρέπει περιορισμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για λόγους ηθικής".

"Καλούμε τα κυβερνητικά σώματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να αρχίσουν να αναζητούν για αυτές τις νομικές σχέσεις με το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο μπορεί να σώσει τη Ρωσία από την εκτέλεση αποφάσεων του Συμβουλίου, η οποία αποσκοπεί να προσβάλει τη συνείδηση και αισθήματα ηθικής των πολιτισών μας", είπε το Συμβούλιο όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων.


Ο Nikolay Alexeyev, χορηγός των εκστρατειών σεξουαλικών μειονοτήτων, δήλωσε στο Interfax ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε παράνομη την άρνησητων αρχών της Μόσχας να εγκρίνουν εκμετάλλευση τριών παρελάσεων Lbtiq-καμάρι της πόλης. Έτσι, η προηγούμενη απόφαση του τμήματος μείζονος συνθέσεως του Δικαστηρίου του Στρασβούργου άρχισε να ισχύει στις 11 Απριλίου.

Ο Alexeyev δήλωσε επίσης ότι η οργανωτική επιτροπή της Ημέρας Υπερηφάνειας της Μόσχας είχε κοινοποιήσει στη κυβέρνηση και την Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει δημόσια εκδήλωση στη πλατεία Bolotnaya στις 28 Μαΐου. Θα πραγματοποιηθεί ως μαζική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκστρατεία.


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.4.11 και την μεταφράσαμε από την Interfax-relegion στην http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=8372