17 Απρ 2011

Λεσβία αστυνομικίνα κέρδισε υπόθεση λεσβοφοβίας

Λεσβία αστυνομικίνα κέρδισε υπόθεση διάκρισης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

Η λεσβία αστυνομικίνα κέρδισε μια προσφυγή για διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού εις βάρος ενός συναδέλφου της στη Γλασκώβη, Σκωτία.

Η αστυνομικίνα Tracey West συνεχώς χλευαζόταν από τον ανώτερος της, αξιωματικό της Michael Service, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι λεσβίες αστυνομικίνες ήταν "dykes” και «φρικιά», ανέφερε το BBC.

Η Εξάμηνη δοκιμασία της ήταν τόσο έντονη που εκείνη που παραιτήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Galloway και μετανάστευσε στην Αυστραλία.

Ο αξιωματικός της Michael Service έχει διαταχθεί να πληρώσει 7.500 λίρες, ενώ η πρώην εργοδοσία της πρέπει να πληρώσει 2.500 λίρες.

Στην ακρόαση στη Γλασκώβη ειπώθηκε πως η κακοποίηση ξεκίνησε στις αρχές του 2007 στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Dumfries.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αξιωματικός της Υπηρεσίας ισχυρίστηκαν τα μέλη του Συλλόγου Lbtiq της αστυνομίας ήταν όλες "dykes" και "φρικιά".

Σε γραπτή απόφαση, του εργατικού δικαστηρίου ο δικαστής Raymond Williamson είπε και η ενάγουσα είχε υποβληθεί σε «μια σειρά αδυσώπητης λεσβοφοβικής συμπεριφοράς» από τον αξιωματικό της Υπηρεσίας για περισσότερο από έξι μήνες, υπέστει σημαντική ταλαιπωρία και βλάφθηκε συναισθηματικά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.4.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8235