23 Απρ 2011

Αυξημένες οι αυτοκτονίες στις έφηβες λεσβίες

Ο ι λεσβίες έφηβες στις ΗΠΑ έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν

Οι έφηβες λεσβίες στις ΗΠΑ που ζουν σε μη υποστηρικτικά περιβάλλοντα έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν από ότι η ετετό έφηβες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις στο ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό Pediatrics, ρώτησε περίπου 32,000 σε 34 νομούς στο Όρεγκον, 4,4% αυτοπροσδιορίστηκαν ως λεσβίες ή αμφισεξουαλικές.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το 22% των έφηβων λεσβιών και αμφισεξουαλικών είχε απόπειρα αυτοκτονίας σε σύγκριση με το 4,2% των ετερό συνομιλήκων τις.

Ωστόσο, η διαβίωση σε ένα «ευνοϊκό περιβάλλον» μείωσε τον κίνδυνο αυτοκτονίας κατά 20% στις λεσβίες και 9% σε ετερό μαθήτριες.

«Πρόκειται για μια ενδεικτική χαρτογράφηση για το πώς μπορούμε να αρχίσουμε να μειώνουμε απόπειρες αυτοκτονίας για τη νεολαία LB," δήλωσε, ο Mark L. Hatzenbuehler του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα, στην Associated Press.

"Αν επιτρέψουμε συμμαχίες με τις λεσβίες στα σχολεία και αυτά συμπεριλάβουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και εναντιωθούν στις πολιτικές εκφοβισμού με εγχειρίδια σπουδαστριών, μπορούμε να μειώσουμε πραγματικά απόπειρες αυτοκτονίας."


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.4.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8283