11 Απρ 2011

Λεσβίες και αμφισεξουαλικές να κάνουν τεστ-Παπ

Λεσβίες και αμφισεξουαλικές καλούνται να κάνουν τις εξετάσεις τραχήλου της μήτρας

Η Ένωση Λεσβιών και Γκέι - LGF προτρέπει τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές να πάνε για εξετάσεις του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας – τέστ Παπανικολάου.

Η ΜΚΟ λέει πως κάποιες λεσβίες και αμφισεξουαλικές ενδέχεται να μην γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να κινδυνεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου.

Παραδοσιακά, θεωρήθηκε ότι ο ιός HPV, μια από τις αιτίες του καρκίνου του τραχήλου, μπορεί να μεταδοθεί μόνο μέσω της σεξουαλικής επαφής με άνδρες και οι λεσβίες ή αμφισεξουαλικές μερικές φορές φορές λανθασμένα θεωρήθηκε ότι δεν χρειάζονται έλεγχο.
Ωστόσο, η έρευνα έχει βρει ότι μπορεί να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή μεταξύ γυναικών.

Περίπου το 80% των λεσβιών εκτιμάται ότι έχει βρεθεί ερωτικά με έναν άνδρα, τουλάχιστον μία φορά και ακόμη και αν μια γυναίκα δεν έχει κάνει έρωτα με έναν άνδρα, η συντρόφισά της μπορεί να έχει κάνει.

Η Annie Emery, διαχειρήστρια προγραμμάτων της LGF, δήλωσε ότι όλες οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 25 και 64 θα πρέπει να κάνουν τεστ-Πάπ.

Είπε: "Με την πάροδο των ετών, ορισμένες λεσβίες και αμφισεξουαλικές που ελέγχθηκαν για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έχουν βιώσει λεσβοφοβία, υποθέτοντας πως είναι ετερό, τις παρασχέθηκε ακατάλληλη θεραπεία και, πιο καταστροφικό από όλα, τις παραπληροφόρησαν σχετικά με την υγεία τις, όταν επρόκειτο για την εξέταση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

"Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λεσβίες και οι αμφιεσεξουαλικές πως χρειάζεται να εξεταστούν για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς και να έχουν την σιγουριά πως έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και να κάνουν το είδος της εξέτασης που χρειάζεται για αυτές".


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.4.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Geen Jessica στην http://www.pinknews.co.uk/2011/04/06/lesbian-and-bisexual-women-urged-to-have-cervical-screening/