27 Απρ 2011

Έρευνα για την δημόσια εκ-δήλωση του σεξουαλικού προσανατολισμού

Έρευνα υπογραμίζει τα προβλήματα της δημόσιας εκ-δήλωσης στην αγροτική Ιρλανδία

Νέες Lgbtiq που ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι επτά φορές πιο πιθανό να αποπειραθούν ή να διαπράξουν μια αυτοκτονία και 14 φορές πιο πιθανό να προξενήσουν αυτοτραυματισμούς συγκριτικά με τις συνομίληκές τις ετερό.

Αυτό αναφέρει η νέα έρευνα με τίτλο "Coming Out ​​- Lgbtiq Νέες: Προκλήσεις και αναγκαία υποστήριξη στις επαρχίες της Ιρλανδίας". Η μελέτη είχε μια ισχυρή τοπική επιρροή, καθώς αυτή ανατέθηκε από την ΜΚΟ Lgbtiq Κildare.

Η συγγράφισα της έκθεσης, Bernadette Smyth, επεσήμανε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Lgbtiq στις αγροτικές περιοχές όπως η επερχιακή πόλη Kildare, διαφέρουν από αυτά που αντιμετωπίζουν στις αστικές περιοχές.

Είπε πως οι νέες Lgbtiq μπορεί να βιώσουν ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία όπως, η κατάθλιψη, η θυματοποίηση, οι διακρίσεις, η κατάχρηση οινοπνεύματος, οι αυτοτραυματισμοί και οι αυτοκτονίες. Επεσήμανε πως ο φόβος της δημόσιας εκ-δήλωσης ήταν ένα τεράστιο θέμα και πολλές νέες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν από τις αγροτικές περιοχές σε μεγαλύτερες πόλεις, ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν πλήρως. Η έρευνα βρήκε πως η ηλικία που συνήθως ανακάλυψαν τη σεξουαλικότητά τις ήταν τα 12 αλλά κάποιες την συνειδητοποίησαν στα 8. Ωστόσο, η συνηθέστερη ηλικία δημόσιας εκ-δήλωσης ήταν τα 18 για τις Lbt γυναίκες, όπου πολλές κράτησαν κρυφή τη σεξουαλική τις ταυτότητα έως και έξι χρονιές.

"Είναι ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά στις αγροτικές περιοχές, όπου όλες γνωρίζονται", εξήγησε η κα. Smyth.

"Στις αγροτικές περιοχές ή στις επαρχιακές πόλεις, όταν μια νέα εκ-δηλωθεί δημόσια σε ένα πρόσωπο στη συνέχεια το μαθαίνουν όλες. Ουσιαστικά εκδηλώνεσαι δημόσια σε όλη την επαρχιακή πόλη, περιοχή. Οι νέες που είναι πολύ ευάλωτες σε εκείνη την ηλικία, μπορεί να αισθάνονται πως πρέπει να παραιτηθούν από όλα".

Η μελέτη τονίζει ότι οι νέες Lgbtiq είχαν 2 έως 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν χρήση ναρκωτικών, ενώ το 65% είχε κάποια εμπειρία ναρκωτικών, συγκριτικά με το 25% του γενικού πληθυσμού των νέων. Η Bernadette Smyth είπε επίσης πως οι τρανς ήταν συχνά πιο ευάλωτες.

Η κ. Smyth επεσήμανε πως το να είσαι λεσβία δεν είναι αιτία προβλημάτων για τις νέες, αλλά είναι η αντίδραση και η στάση της κοινωνίας στο θέμα αυτό. Η μελέτη αναγνωρίζει την ανάγκη να επισκέπτονται κέντρα οι Lgbtiq ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, ομάδες νέων να εργασθούν σε συνδυασμό με το σχολείο, με εργαστήρια και με την υποστήριξη γονέων με Lgbtiq έφηβες, με φόρουμ της κοινότητας των αγροτικών περιοχών και με την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς σε κέντρα.

Η κ. Smyth είπε ότι υπήρξε απίστευτη ανθεκτικότητα και ικανότητα επιτυχίας μεταξύ των Lgbtiq νέων στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.4.11 και την μεταφράσαμε από την http://www.leinsterleader.ie/news/local report_highlights_problems_of_coming_out_in_rural_ireland_1_2626814