27 Απρ 2011

Οι Πολωνές λεσβίες θα μπορούν να νυμφεύονται στο εξωτερικό

Η Πολωνία θα σταματήσει τις διακρίσεις στους γάμους των λεσβιών στο εξωτερικό

Τα ληξιαρχεία της Πολωνίας θα εκδίδουν νέα πιστοποιητικά που θα λήξουν τις διακρίσεις εις βάρος των λεσβιακών ζευγαριών της Πολωνίας που θέλουν να νυμφευθούν ή να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης στο εξωτερικό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα δημιουργήσει ένα νέο τύπο πιστοποιητικού - το οποίο θα είναι απαραίτητο για όλα τα ζευγάρια, λεσβιακά ή ετερό που επιθυμούν να τελέσουν γάμο εκτός Πολωνίας - χωρίς να απαιτείται η ταυτοποίηση της μελόνυμφης έτσι το ληξειαρχείο δεν θα αρνείται να το υπογράψει, εάν η υπάληλος είναι κατά των λεσβιακών γάμων ή τους συμφώνου συμβίωσης.

"Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα υπάρξει ένα νέο είδος πιστοποιητικού χωρίς να αφορά το ληξειαρχείο τις μελλοντικές συζύγους" είπε η εκπροσώπισα του Υπουργείου Εσωτερικών Małgorzata Wozniak στην εφημερίδα Gazeta Wyborcza.

Σήμερα, τα ληξειαρχεία παρέχουν μόνο στα ετερό ζευγάρια πιστοποιητικά. Τα νέα πιστοποιητικά δεν θα απαιτούν από εκείνη που θέλει να αποκτήσει το πιστοποιητικό να δώσει το όνομα της συζύγου της.

Η Εκστρατεία Κατά της Λεσβοφοβίας λέει ότι έχει πολλά παραδείγματα με Lgbtiq που τις αρνήθηκαν το πιστοποιητικό που θα τις επέτρεπαι να νυμφευθούν στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ολλανδία και σε άλλες χώρες, όπου οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης είναι νόμιμα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.4.11 και την μεταφράσαμε από την The news στην http://www.thenews.pl/international/artykul154190_poland-to-end-gay-marriage-abroad-discrimination.html

Η εικόνα είναι το έργο Les Sylphides-Οι Συλφίδες του Charles Bargue