3 Απρ 2011

Έκκληση για έρευνα στην υγεία των Lbtiq

Μια έκθεση των Ην. Πολιτειών κάνει έκκληση για τη μελέτη των θεμάτων υγείας των Lbtiq

Μια σημαντική έκθεση στις Ην. Πολιτείες αναφέρει ότι οι διαφορετικές ανάγκες υγείας των λεσβιών, αμφισεξουαλικών, γκέι και τρανς θα πρέπει να προσδιοριστούν.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατρικής αναφέρει πως οι χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνση μελέτες για την υγεία θα πρέπει συστηματικά να ρωτούν το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου όσων συμμετέχουν στην έρευνα, όπως ακριβώς ήδη ρωτούν για τη φυλή και την εθνικότητα.

Η έκθεση προσθέτει ότι πολλές Lbtiq αγωνίζονται για να συζητήσουν τις ανησυχίες για την υγεία τiς με τις γιατρίνες εξαιτίας του στίγματος - και δεν υπάρχει αρκετή καθοδήγηση στις επαγγελματίες της υγείας.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας NIH θα πρέπει να καθορίσουν ατζέντα για την έρευνα σε θέματα υγείας των Lbtiq.

Σύμφωνα με την Associated Press, η έκθεση έχει ως στόχο, τεχνικές συμβουλές για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, αλλά έτυχε θερμής υποδοχής από Lgbtiq οργανώσεις και ομάδες.

Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΑΔ είπε ότι είχε πιέσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη συλλογή δεδομένων για την υγειονομική περίθαλψη των Lbtiq.
O Joe Solmonese πρόεδρος της ΕΑΔ δήλωσε: "Είναι σαφές ότι υπάρχουν σημαντικές ανισότητες υγείας που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τα NIH και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών [HHS] για τον προσδιορισμό των ερευνητικών προτεραιοτήτων που θα ξεκινήσει για την αντιμετώπισή των ανισοτήτων αυτών.

"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει τα εργαλεία που χρειάζονται για να βελτιωθεί η υγεία και η ευημερία των Lbtiq. Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε".

Η έρευνα δείχνει ότι οι Lbtiq είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό. Είναι επίσης πιθανότερο να καπνίζουν και να κάνουν χρήση παράνομων ουσιών, όπως υποστηρίζουν ορισμένες μελέτες.

Άλλα θέματα περιλαμβάνουν το στίγμα γενικότερα των Lbtiq αλλά και των οροθετικών, το χαμηλό βαθμό χρησιμοποίησης προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις λεσβίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.3.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/03/31/us-report-calls-for-study-of-lgbt-health-issues/