13 Απρ 2011

Λιθουανία, "βελτίωση" της απαγόρευσης της "Lbtiq προπαγάνδας"

Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας να "βελτιώσει" την απαγόρευση της "Lgbtiq προπαγάνδας"

Σήμερα 13 Απρίλη, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας ψήφισε υπέρ της "βελτίωσης" της νομοθετικής τροπολογίας που επιδιώκει να καθιερώσει σκληρά πρόστιμα για τη "διάδοση των Lbtiq σχέσεων δημοσίως". Ο συντάκτης της αντι-Lbtiq νομοθεσίας, βουλευτής Petras Grazulis έχει πλέον απεριόριστο χρόνο για να καταλήξει σε μια νέα τροποποιημένη πρόταση η οποία πρέπει να περάσει από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές για άλλη μια φορά.

Ο Vladimir Simonko, πρόεδρος της ΜΚΟ LGL, αντέδρασε: "Αυτό είναι ένα πιο πράξη προειδοποίησης της θεσμοθετημένης λεσβοφοβίας που επικρατεί μεταξύ του νομοθετικού σώματος της Λιθουανίας. Τέτοιου είδους νομοθετικές προτάσεις είναι εντελώς απαράδεκτες, στο πλαίσιο της νομικά δεσμευτικής Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που απαγορεύει σαφώς κάθε διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεματοφύλακα της Συνθήκης της Λισαβόνας να παρέμβει άμεσα".

Χθες μια ομάδα βουλευτίνων της Λιθουανίας απηύθυνε έκκληση στις επικεφαλής της λιθουανικής Καθολικής, Ρωσικής Ορθόδοξης, Ευαγγελικής Λουθηριανικής Εκκλησίας, καθώς και σε άλλες ομολογίες ζητώντας τις να ενθαρρύνουν δημοσίως τις βουλευτίνες να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που συζητείται στη Seimas σχετικά με την καθιέρωση της διοικητικής ευθύνης για την "προπαγάνδα λεσβιακών σχέσεων".

Σύμφωνα με τις βουλευτίνες, οι διατάξεις του σχεδίου νόμου είναι σύμφωνες με τη γενική θέση που εξέφρασαν οι επικεφαλείς της λιθουανικής Καθολικής, Ρωσικής Ορθόδοξης και Ευαγγελικής Λουθηριανικής Εκκλησίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.4.11 και την μεταφράσαμε από την LGL στην http://www.facebook.com/#!/notes/lgl/lithuanian-parliament-to-improve-the-ban-of-gay-propaganda/10150559849975414

Η φωτογραφία είναι το Bad der Nymphen - Λουτρό των Νυμφών 1831 του Francesco Hayez