2 Απρ 2011

Ίδρυμα έρευνας για την υγεία των Lbtiq

Υγεία των λεσβιών, αμφισεξουαλικών, γκέι και τρανς: Οικοδόμηση ενός Ιδρύματος για την καλύτερη κατανόηση

Τύπος: Συναινετική Έκθεση

Θέματα: Επιλεγμένοι Πληθυσμοί και Ανισότητες Υγείας, βιοϊατρική και υγεία, Υπηρεσίες Υγείας, Κάλυψη, και Πρόσβαση

Δραστηριότητα: Λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς σε ζητήματα υγείας, τα ερευνητικά κενά και οι Ευκαιρίες

Διοικητικό Συμβούλιο: Συμβούλιο σχετικά με την υγεία Επιλεγμένων πληθυσμών

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς, που συχνά αναφέρονται με τα αρχικά Lbtiq-γίνονται όλο και πιο ορατές στην κοινωνία και πιο κοινωνικά αναγνωρισμένες, οι κλινικές γιατρίνες και ερευνήτριες είναι αντιμέτωπες με ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τις.

Ενώ οι Lgbtiq πληθυσμοί συχνά θεωρούνται ως ενιαία οντότητα στις έρευνες και σε σκοπούς υπεράσπισης, η καθεμία είναι μια ξεχωριστή ομάδα πληθυσμού με τις δικές τις ιδιαίτερες ανάγκες υγείας. Επιπλέον, οι εμπειρίες των Lgbtiq δεν είναι ενιαίες και διαμορφώνονται και από συνθήκες όπως η φυλή, η εθνότητα, η κοινωνικοοικονομική θέση, η γεωγραφική θέση, και η ηλικία, που οποιαδήποτε από τις συνθήκες μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με τις ανησυχίες και τις ανάγκες. Οι ερευνήτριες έχουν ακόμα πολλά να μάθουν και να αντιμετωπίσουν μια σειρά προκλήσεων για την κατανόηση των αναγκών υγείας του πληθυσμού των Lgbtiq.

Για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση την κατάσταση της επιστήμης, των Εθνικών Ιδρύματα Υγείας (NIH) ζήτησε από το Institute of Medicine of the National Academies (ΙΟΜ) να αξιολογήσουν τη σημερινή-τρέχουσα γνώση για την κατάσταση της υγείας των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς πληθυσμών, για να εντοπίσει τα κενά της έρευνας και τις ευκαιρίες, καθώς και να δημιουργήσει μια ατζέντα για την έρευνα ώστε να βοηθήσει τα NIH να επικεντρώσουν τις έρευνές τους στον τομέα αυτό. Το ΙΟΜ διαπιστώνει ότι για την προώθηση της κατανόησης των αναγκών υγείας όλων των Lgbtiq, οι ερευνήτριες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία των εν λόγω πληθυσμών, βελτιωμένες μεθόδους συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων, καθώς και αύξηση συμμετοχής των σεξουαλικών μειονοτήτων και των δύο φύλων στον τομέα της έρευνας.

Η οικοδόμηση μιας πιο ικανοποιητικής βάσης τεκμηρίωσης των ανησυχιών για την υγεία των Lbtiq δεν θα ωφελήσει μόνο τις Lbtiq, αλλά και θα προσθέσει στην αποθήκευση πληροφοριών για την υγεία που αφορά όλες τις ανθρώπους.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.3.11 και την μεταφράσαμε από την Institute of Medicine of the National Academies στην http://www.iom.edu/Reports/2011/The-Health-of-Lesbian-Gay-Bisexual-and-Transgender-People.aspx

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών και αναφορών υγείας αφορούν τους γκέι και τις τρανς