24 Απρ 2011

Η Rebecca Nash και η Hope Stubbings μήνυσαν ξενοδοχείο

Ζευγάρι λεσβιών μήνυσε ξενοδοχείο στο Brighton

Ένα λεσβιακό ζευγάρι ισχυρίζεται πως ο διευθυντής ξενοδοχείου στο Brighton τις απαγόρευε την διαμονή τις στι ίδιο δωμάτιο επειδή είναι λεσβίες.

Η 22χρονη Rebecca Nash, και η 19χρονη Hope Stubbings, από την Andover, ισχυρίζονται ότι ο διαχειριστής του ξενοδοχείου Brunswick Square τις «απέρριψε», όταν παραπονέθηκαν.

Σε απάντηση, το ξενοδοχείο υποστήριξε πως το λεσβιακό ζευγάρι δεν είχε ποτέ κάνει κράτηση και αρνήθηκε πως επρόκειτο για λεσβοφοβία. Η διευθύντρια είπε ότι το ξενοδοχείο είναι γεμάτο από Lbtiq ζευγάρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Υπέρηφάνειας- Pride.

Το λεσβιακό ζευγάρι, που είναι και οι δύο υπάλληλοι γραφείου, λένε πως πήγαν στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο για ένα Σαββατοκύριακο έχοντας κάνει κράτηση από τηλεφώνου τον περασμένο Οκτώβριο για ένα δίκλινο δωμάτιο.
Αλλά είπαν πως όταν έφτασαν, τις είπαν ότι υπήρχαν δωμάτια μόνο για "ζευγάρια και οικογένειες".

Ισχυρίζονται ότι, όταν είπαν πως είναι ζευγάρι, ο διευθυντής είπε: «Ούτε για δυο κορίτσια, ούτε για δυο αγόρια. Δεν έχουμε δωμάτια".
Ισχυρίζονται ότι η διαχειρίστρια στη συνέχεια έγινε επιθετική και απείλησε να καλέσει αστυνομία πριν φωνάζοντας: «Δεν δέχομαι απορριπτέες στο ξενοδοχείο μου».

Οι δυο λεσβίες δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά αλλού να μείνουν για το ταξίδι τις και έπρεπε να επιστρέψουν στο σπίτι τις.
Οι δύο λεσβίες ισχυρίστηκαν διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού κατά του ξενοδοχείου και εκπροσωπούνται από την Liberty.

Σε email στη PinkNews, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Brunswick Square, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του, είπε πως ερεύνησε και πως οι δυό λεσβίες δεν είχαν κάνει κράτηση. Πως τις ζητήθηκε να φύγουν επειδή «φώναζαν»και ήταν «αγενής» προσθέτοντας πως το ξενοδοχείο δεν έχει κάνει ποτέ διακρίσεις εις βάρος καμίας.

Πρόσθεσε ότι το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο Lbtiq ζευγάρια κατά τη διάρκεια της Ημέρας Υπερηφάνειας - Pride.
Ο James Welch, νομικός σύμβουλος της Liberty, δήλωσε: "Οι νόμοι απαγορεύουν ξενοδοχεία και ξενώνες διακρίσεις εις βάρος των Lbtiq οι οποίοι έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και τέσσερις χρονιές, αλλά σαφώς το μήνυμα εξακολουθεί να μην βρίσκει το στόχο του.
"Με το νόμο Ισότητας 2010 που ισχύει σήμερα, οι πελάτισές μου προτίθενται να αποδείξουν ότι έχουν το ίδιο δικαίωμα να απολαύσουν ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο μαζί όπως οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι.
Αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά περιπτώσεων από ξενοδοχεία που κατηγορούνται για απόρριψη λεσβιακών ζευγαριών".


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.4.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/04/21/lesbian-couple-sue-brighton-hotel-for-barring-them/