1 Απρ 2011

Ο Robert Węgrzyn εκδιώχθηκε για τα λεσβοφοβικά σχόλιά του

Ο Robert Węgrzyn απολύθηκε για τα λεσβοφοβικά σχόλιά του

Τη Δευτέρα, ο βουλευτής Robert Węgrzyn εκδιώχθηκε από τη κυβέρνηση του κόμματος Πλατφόρμα των Πολιτισών (ΠΠ) από εσωτερικο κομματικό δικαστήριο στην Opole.

Ο λόγος που προβάλλεται για την απόλυση είναι τα πρόσφατα σχόλια του βουλευτή σχετικά με τις σεξουαλικές μειονότητες.

Ο κ. Węgrzyn είπε: "σέβομαι την απόφαση", αλλά δεν συμφωνώ με αυτή. Ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση.

Τον Φεβρουάριο 2011, τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν γεμάτα με τα σχόλια του Węgrzyn σχετικά με το θέμα της νομιμοποίησης γάμου των Lbtiq. Tα σχόλια έγιναν σε δημοσιογράφισα της TVN24 στο πολωνικό κοινοβούλιο.

"Ας ξεχάσουμε τους γκέι, αλλά όταν πρόκειται για λεσβίες, είμαι ευτυχής να τις παρακολουθήσω", δήλωσε το πρώην πλέον μέλος του κόμματος Π.Π.

Σχετικά με την λεσβιοσύνη σε γενικές γραμμές, ο κ. Wegrzyn είχε αποφανθεί, "Η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που η άνθρωπος είναι κατασκευασμένη με έναν ορισμένο τρόπο και θα πρέπει να ζει σύμφωνα με αυτή τη φύση. Η [λεσβιοσύνη] αποτελεί παραβίαση των νόμων της φύσης".

Οι οργανώσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων αντέδρασαν άμεσα. Η ΜΚΟ PSAL και η Εκστρατεία Κατά της Λεσβοφοβίας απέστειλαν επιστολές στην Π.Π και στο Γραφείο της Πολωνής Διαμεσολαβήτριας ζητώντας την παρέμβαση σχετικά με τα σχόλια του Węgrzyn με τίτλο "Λεσβοφοβικά και σεξιστικά σχόλια".


Την είδηση την βρήακαμε την 1.4.11 και την μεταφράσαμε από την Warsaw Busines Journal γραμμένη από την Katarzyna Piasecka στην http://www.wbj.pl/article-53920-po-member-dismissed-for-homophobic-comments.html