30 Μαΐ 2011

Σειρά εργαλείων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Lbtiq 6

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2010 11179/10
LIMITE COHOM 162 PESC 804



V. Εργαλεία Διαχείρισης
Το κέντρο επιχείρησης και οι αποστολές της ΕΕ σε διάφορες χώρες έχουν ποικιλία εργαλείων και δράσεων στη διάθεση τις, επίσης χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα μέσα και τις κατευθυντήριες γραμμές:

1. Όσον αφορά τις συνεργάτιδες χώρες
Παρακολουθήστε τα Δικαιώματα των Lbtiq:

• Χρησιμοποιήστε την ανάλυση, κατάλογο στο Παράρτημα 2 για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Lbtiq στην αντίστοιχη χώρα για να προσδιορίσετε την πρόοδο, την αποτυχία.

• Κρατήστε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις περιφερειακές οργανώσεις καθώς και με τοπικές και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτισών, προκειμένου να λάβετε πληροφορίες, περιλαμβανομένων των ατομικών υποθέσεων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq.

Επικεφαλής Αποστολών της ΕΕ (ΕΑΕΕ - HοMS) εκθέσεις:
• Συμπεριλάβετε στις περιοδικές εκθέσεις ανάλυση της κατάστασης των Lbtiq καθώς και την εμφάνιση παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq και των υπερασπιστριών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

• Προσδιορίστε τις ατομικές υποθέσεις εμφανών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Lbtiq.

• Δευτερεύοντα μέτρα (π.χ. διαβήματα, θέτοντας το θέμα στον πολιτικό διάλογο, χρηματοδότηση) που έχουν προγραμματιστεί ή ληφθεί για την καταπολέμηση εικαζόμενων ή των αποδεδειγμένων παραβιάσεων (οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνον εάν η ενδιαφερόμενη δίνει τη συγκαταθεσή της) .

Ενημερωτικά δελτία γεγονότων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων:
• Εξετάστε τα ενημερωτικά δελτία κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Lbtiq, που σημειώνουν συγκεκριμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Lbtiq.

Διαβήματα και δημόσιες δηλώσεις:
• Προτείνετε και προβείτε σε διαβήματα και δημόσιες δηλώσεις σχετικά με Lbtiq θέματα με ιδιαίτερη έμφαση σε σημαντικές υποθέσεις και καταστάσεις κινδύνου.

• Θετικές εξελίξεις που γίνονται στην προώθηση και στην προστασία της πλήρους απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Lgbtiq σε τρίτες χώρες θα πρέπει επίσης να υπάρξει ανταπόκριση σε αυτές.

Ατομικές υποθέσεις:
• Προτείνετε συγκεκριμένες δράσεις, π.χ. διαβήματα, όταν ενημερώνετε για τις καλά τεκμηριωμέμες ατομικές υποθέσεις εικαζόμενων ή αποδεδειγμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Lbtiq (οι ενέργειες στις ατομικές υποθέσεις πρέπει να καθορίζονται σε κάθε υπόθεση χωριστά και μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός γενικού διαβήματος ή δήλωσης).

Ακροάσεις Δικαστηρίων και επισκέψεις στις φυλακές:
• Παρασταθείτε σε ακροαματικές διαδικασίες και δείξτε εμφανή υποστήριξη σε νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Lbtiq, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις υποθέσεις υψηλού κινδύνου.
• Επικοινωνήστε με την εισαγγελεία ή τις αστυνομικές αρχές για να ζητήσετε την άδεια να επισκεφθείτε Lbtiq υπό κράτηση.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.6.10 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/st11179.en10.pdf