16 Μαΐ 2011

Minnesota, Δημοψήφισμα για τον γάμο λεσβιακών ζευγαριών

Η Γερουσία της Μινεσότα εγκρίνει δημοψήφισμα για την απαγόρευση του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών

Η Γερουσία της Μινεσότα έδωσε το πράσινο φως για δημοψήφισμα το 2012 σχετικά με το εάν η Πολιτεία πρέπει να έχει συνταγματική απαγόρευση στο γάμο λεσβιακών ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο, παρουσιάστηκε από τον γερουσιαστή Warren Limmer του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπου έγινε αποδεκτό με 30 υπέρ και κατά 27 ψήφους. Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος, Leory Stumpf, ψήφισε επίσης υπερ του δημοψηφίσματος.

Η Πολιτεία απαγορεύει ήδη το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών, αλλά οι αντίπαλες λένε ότι ο νόμος πρέπει να ενισχυθεί για να αποκρούσει προκλήσεις από την Lgbtiq κοινότητα.

Ο γερουσιαστής μίλησε κατά του δημοψηφίσματος, από το Δημοκρατικό κόμμα της Minneapolis Δημοκρατών Scott Dibble, έδειξε στην αίθουσα μια φωτογραφία με τον ίδιο και το σύντροφό του και είπε ότι μια τέτοια εκστρατεία θα ήταν "άσχημη" και "διχαστική".

Αν και η υποστήριξη για το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών αυξάνεται στις Ην. Πολιτείες, οι ψηφοφόροι δεδομένης της πιθανότητας ενός δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα ανέκαθεν έχουν ταχθεί κατά της ισότητας γάμου.

Από τις 31 Πολιτείες που έχουν ψηφίσει για τη συνταγματική απαγόρευση του γάμου λεσβιακών ζευγαριών, όλες έχουν εγκρίνει τα μέτρα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.5.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στηνhttp://www.pinknews.co.uk/2011/05/12/minnesota-senate-approves-referendum-on-gay-marriage-ban/

Η φωτογραφία είναι το έργο: The Bather and her Maid Η λουόμενη και η υπηρέτριά της, του Fransois Lemoyne 1688-1737