23 Μαΐ 2011

Poland Pride, η αστυνομία συνέλαβε 14 εθνικιστές

Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους 14 που αρχικά προσήγαγε για επίδειξη επιθετικότητας κατά της Lgbtiq πορείας στην Κρακοβία της Πολωνίας στις 21 Μαΐου 2011.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα, όταν μια ομάδα 150 αντιπάλων προσπάθησαν να διαταράξουν την πορεία των 400 περίπου Lgbtiq.

Βαρσοβία, Πολωνία - Η αστυνομία στη νότια Πολωνία συνέλαβε 14 άτομα, προσπαθώντας να αποτρέψουν την ετήσια Lgbtiq παρέλαση.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 150 δεξιούς νεαρούς που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ετήσια Lgbtiq παρέλαση στην Κρακοβία.

Διαδηλώτρια είπε πως η κατάσταση στην Κρακοβία έχει βελτιωθεί από το 2004, όταν οι αντίπαλοι της Ημέρας Υπερηφάνειας πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.

------------------- ----------------- --------------------------
Πολωνοί Εθνικιστές συγκρούστηκαν με την Lgbtiq πορεία

Στην ετήσια Lgtiq παρέλαση στη πόλη της Κρακοβίας στη νότια Πολωνία επιτέθηκαν στην κεντρική πλατεία της αγοράς σε μια ανταγωνιστή επίδειξη νεαρών εθνικιστών.

Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 150 δεξιούς νεαρούς που προσπάθησαν να εμποδίσουν την Lgbtiq πορεία ανοχής και έθεσε υπό κράτηση 14 εξ αυτών.

Περισσότερες από 400 Lgbtiq συμμετείχαν στην πορεία από την πλατεία Wolnica prow στην κεντρική αγορά για την προώθηση της ανοχής στις Lgbtiq. Ορισμένες κρατούσαν πανό με τη φράση, "Είμαι η γειτόνισά σου", "Ανθρώπινα δικαιώματα είναι και τα δικαιώματά μας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.5.11 και την μεταφράσαμε από την
http://www.winnipegfreepress.com/world/breakingnews/police-arrest-14-opponents-of-gay-march-in-poland.html και την http://www.warsawvoice.pl/WVpage/pages/article.php/16761/news