22 Ιουν 2011

Η Eucharia Uche "εκριζώνει την λεσβιοσύνη" στη Νιγηρία

Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Νιγηρίας "ξεριζώνει τη λεσβιοσύνη"

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Νιγηρίας γυναικών δηλώνει πως έχει εξαλείψει με επιτυχία τη λεσβιοσύνη μεταξύ των παικτριών.

Η προπονήτρια Eucharia Uche υποστηρίζει πως από τότε που προσελήφθη το 2009, έχει εξαλειφθεί η λεσβιοσύνη από την ομάδα.

Μιλώντας στη New York Times, η Uche, η οποία είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, δήλωσε η λεσβιοσύνη είναι "μεγάλο ηθικό λάθος" και "ένα βρώμικο ζήτημα".

Είπε ότι ανακάλυψε ποιες παίκτριες ήταν λεσβίες μέσα από φήμες και έφερε Πεντηκοστιανές ιερομένες να προσεύχονται με την ομάδα.

Η Uche, πρώην παίκτρια της Νιγηρίας, δήλωσε: «Η λεσβιοσύνη είναι συνήθης.
"Συνειδητοποιήσα πως δεν είναι μια φυσική μάχη, χρειαζόμαστε θεϊκή παρέμβαση, προκειμένου να ελέγχουμε και να περιορίσουμε τη λεσβιοσύνη. Σας λέω ότι λειτούργησε με μας. Η λεσβιοσύνη είναι παρελθόν. Ποτέ δεν αναφέρεται".

Η Uche δήλωσε αρχικά πως είχε απαλλαγεί η ομάδα από τη λεσβιοσύνη σε μια συνέντευξη στη Daily Sun της Νιγηρίας το Μάρτιο.

Στο ίδιο άρθρο, ο James Peters, πρώην τεχνικός βοηθός στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ισχυρίστηκε πως είχε διώξει κάποιες παίκτριες από την εθνική ομάδα επειδή ήταν λεσβίες.

Ο Peters, δήλωσε: "Έχοντας προπονήσει ομάδες γυναικών στις ΗΠΑ, έχω μια σε βάθος γνώση για το πώς λειτουργούν οι λεσβίες.
«Όταν συντάχθηκε να συνεργαστεί με την Falcons πέρυσι, απομάκρυνε εσπευσμένα μερικές από τις παίκτριες, όχι επειδή δεν ήταν καλές παίκτριες, αλλά επειδή ήταν λεσβίες. Δεν έγινε αποδεκτός με μερικές από τις παίκτριες, επειδή σιγουρευτήκαμε πως ούτε η «σύζυγός» ούτε η «γυναίκα» κάνουν την ομάδα », είπε.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.6.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/06/22/nigerian-womens-football-team-eradicates-lesbianism/