6 Ιουν 2011

Η λεσβία Elise και η Stephanie Nicot νυμφεύθηκαν στη Γαλλία

Ζευγάρι γυναικών περιφρόνησε την απαγόρευση γάμου δύο γυναικών

(AFP) –NANCY, Γαλλία - δύο γυναίκες κατάφεραν να παρακάμψουν την απαγόρευση γάμου λεσβιακών ζευγαριών της Γαλλίας λέγοντας το "Ναι” στις 4 Ιούνη - διότι η μια από το ευτυχισμένο ζευγάρι εξακολουθεί να είναι, από νομική άποψη, άνδρας.

Η Stephanie Nicot, 59, νυμφεύθηκε την 27χρονη Elise σε μια τελετή στο δημαρχείο της Nancy στην ανατολική Γαλλία, είναι ο πρώτος γάμος του είδους στη χώρα.
Η Stephanie, πρώην Stephane, έκανε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού να γίνει γυναίκα, αλλά αρνήθηκε να καταθέσει τα έγγραφα, όπως απαιτείται από τη Γαλλική Νομοθεσία, ώστε να αλλάξει το φύλο της στο μητρώο πληθυσμού.

"Ως ζευγάρι είμαστε σύμβολο για τα εκατομμύρια των Lgbtiq που θέλουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα", δήλωσε η λεσβία Nicot για το γάμο της.

"Είναι ο πρώτος γάμο στη Γαλλία, του είδους", δήλωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος της Nancy, Laurent Henart, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η νεόνυμφες στη συνέχεια πήραν μέρος στην πορεία που έγινε στην πόλη με περίπου 2.000 μέλη της Lgbtiq κοινότητας.
Η μόνη λύπη που εξέφρασε μία από τις καλεσμένες ήταν ότι η κρατική υπάλληλος γάμου “αποκάλεσαι τη Stephanie με το παλιό ανδρικό της όνομα".

Υπάρχουν περίπου 40.000 με 50.000 τρανς που ζουν στη Γαλλία, σύμφωνα με τις ομάδες στήριξης.

Το γαλλικό συνταγματικό δικαστήριο, τον Ιανουάριο επικύρωσε την απαγόρευση της χώρας στο γάμο των λεσβιών, λέγοντας ότι ήταν η απαγόρευση ήταν σύμφωνη με το σύνταγμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε ως απάντηση στην προσφυγή ενός ζευγαριού λεσβιών, που έχουν τέσσερα παιδιά, να νυμφευθούν αφού πέρασαν 10 χρόνια σε PACS, ή πολιτική ένωση.


Την είδηση και την φωτογραφία την βρήκαμε στις 4.6.11 και την μεταφράσαμε από την http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5h3M1RGq6vDGb8hB59Pj0D7RCQZQw?docId=CNG.162e7b890089266afc5acc6d6e217e11.2e1


Η λεσβία Elise και η Stephanie Nicot (Αριστερά) μετά την τελετή στο δημαρχείο της Nancy (AFP, Jean-Christophe Verhaegen)