4 Ιουλ 2011

Οι λεσβίες Amantine Revol και Virginie Lemerle θέλουν να νυμφευθούν

Γιατί η Γαλλία υστερεί σε σχέση με τη Νέα Υόρκη στην αναγνώριση του γάμου των λεσβιών

"Αυτή η ανάρτηση είναι σε συνεργασία με τη Worldcrunch, μια νέα παγκόσμια ιστοσελίδα νέων που μεταφράζει τις ιστορίες από άλλες γλώσσες, στα αγγλικά. Το παρακάτω άρθρο, αρχικά δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde.

Η Amantine Revol και η Virginie Lemerle έχουν μια ιστορία να πουν. Οι δύο γυναίκες θέλουν να ζήσουν ανοιχτά. "Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε καμία, θέλουμε απλώς να είμαστε σε θέση να συμπεριφερόμαστε κανονικά - να μην αισθανόμαστε υποχρεωμένες να είμαστε διακριτικές όταν είμαστε μαζί», εξηγεί η Revol.

«Δεν κάνουμε κήρυγμα. Δεν αποφασίσαμε να γίνουμε λεσβίες. Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτό ή όχι. Τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για εμάς, αλλά η Virginie και εγώ, έχουμε επιλέξει να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο και να είμαστε ευτυχισμένες. Και είμαστε!"

Η Revol είναι αρμόδια για το σχεδιασμό της πόλης. Η Lemerle εργάζεται ως πυροσβέστρια. Ζουν σε ένα μικρό χωριό των 400 κατοίκων κοντά στην Angers - στη πόλη Maine-et-Loire τμήμα της δυτικής Γαλλίας. Η Malou, η κόρη τις είναι εγγεγραμμένη σε μαθήματα που διδάσκονται από έναν τοπικό φορέα παροχής παιδικής φροντίδας. «Δεν έχουν κανένα πρόβλημα», λέει η Revol. "Η υπεύθυνη για την φροντίδα της κόρης μας ήταν πολύ φιλική και μας ρώτησε πως ακριβώς θα πρέπει να μας αναφέρει. - Ως “μαμά” ή κάτι άλλο. - Και τι θα κάναμε την Ημέρα της Μητέρας"

Όταν υπέγραψαν την PACS πριν από έξι χρόνια, η Revol και η Lemerle αποφάσισαν να γιορτάσουν την ένωσή τις σαν η Bordier και η Martin - με ένα εκτυφλωτικό ξεφάντωμα. Αντάλλαξαν δαχτυλίδια κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στον ποταμό Λίγηρα. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 φίλες και συγγενείς μαζί σε ένα παλιό ανεμόμυλο.

«Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια, οπότε προφανώς θα προτιμούσα να έχουμε ένα πραγματικό γάμο. Το γραφείο της γραμματείας είναι το μέρος που πηγαίνετε για να πάρετε διαζύγιο, ή μπορείτε να νυμφυεθείτε», λέει η Lemerle. «Αποφασίσαμε να υπογράψουμε την PACS υποχρεωτικά (μην έχοντας άλλη δυνατότητα), αλλά επιλέξαμε να οργανώσουμε ένα τεράστιο πάρτι που τελείωσε στις 7 το πρωί".

Σήμερα, η Revol και η Lemerle θα ήθελαν να νυμφευθούν - πραγματικά. Γιατί; Ο γάμος προσφέρει περισσότερα πολιτικά, κοινωνικά οφέλη από τη PACS. Επιτρέπει στις ανθρώπους να έχουν το ίδιο επώνυμο με τη συντρόφισά τις. Και συμβολικά, έχει απλά περισσότερο βάρος.

"Μερικές λένε ότι ο γάμος είναι ξεπερασμένος. Αλλά όχι για μας", λέει η Revol με χαμόγελο. "Θα μπορούσε να είναι ξεπερασμένος σε μερικούς αιώνες, αλλά αυτή τη στιγμή οι λεσβίες δεν έχουν πραγματικά τη δυνατότητα σκέψης πως είναι ξεπερασμένος, διότι δεν έχουν καν το δικαίωμα να νυμφευθούν! Ζουμε μαζί εδώ και 11 χρονιές, θέλουμε να νυμφευθούμε". Η Revol σταματά για λίγο και συνεχίζει: “Μην νομίζετε ότι είναι ωραία;"


Την είδηση την βρήκαμε στις και την μεταφράσαμε από την Time γραμμένη από την Anne Chemin  στην http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2080814,00.html