23 Ιουλ 2011

Αύξηση του αριθμού των αμφισεξουαλικών και λεσβιών που κάνουν εξέταση τραχήλου της μήτρας

Το Ίδρυμα λεσβίες και γκέι (LGF) έχει καταγράψει μια αύξηση του αριθμού των αμφισεξουαλικών και λεσβιών που κάνουν εξέταση τραχήλου της μήτρας υπό το φως της πρόσφατης εκστρατείας.

Η εκστρατεία
LGF “Είσαι έτοιμη για την εξέτασή σου;” σήμερα δημοσίευσε τα πορίσματά της για τις απόψεις και εμπειρίες των αμφισεξουαλικών και λεσβιών σε σχέση με την εξέταση τραχήλου της μήτρας στη βορειοδυτική περιοχή


Η δωδεκάμηνη εργασία (συμπεριλαμβανομένης μίας εννεάμηνης πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης) χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας - NHS εξέτασης του τραχήλου της μήτρας και λειτουργεί παράλληλα με το Πανεπιστήμιο του Salford. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η ερευνητική ομάδα προσέγγισε περίπου 1000 αμφισεξουαλικές και λεσβίες που ζουν στη βορειοδυτική περιοχή.

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση πως οι αμφισεξουαλικές και λεσβίες δεν χρειάζονται τακτική εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου του τραχήλου της μήτρας, ωστόσο η εκστρατεία ελπίζει να διαλύσει αυτόν τον μύθο και να αυξήσει τα επίπεδα συμμετοχής.

Η εξέταση του τραχήλου της μήτρας είναι ένας τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας από την ανάπτυξη από τη διάγνωση της ασθένειας σε πρώιμο στάδιο, και στην Αγγλία η εξέταση πραγματοποιείται πλέον μέσω ενός δείγματος ούρων και όχι μέσω του παραδοσιακού τεστ Παπανικολάου.

Συνιστάται οι γυναίκες ηλικίας 25-49 ετών να ελέγχονται τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια και κάθε πέντε χρόνια για τις γυναίκες ηλικίας 50-64.

Παρά το γεγονός ότι επικεντρώνεται στη βορειοδυτική περιοχή, τα ευρήματα θα έχουν εθνικές επιπτώσεις καθώς το 99% των ερωτηθεισών υποστήριξε την εκτέλεση αυτής ή μιας παρόμοιας στοχευμένης εκστρατείας σε όλη την Αγγλία. Η Annie Emery, Διευθύντρια των Προγραμμάτων του Ιδρύματος LGF είπε,
«με το πέρασμα των χρόνων, αμφισεξουαλικές και λεσβίες που έκαναν εξέταση τραχήλου της μήτρας βίωσαν λεσβοφοβία, αμφιφοβία, όπως το να συμπεράνουν πως είναι ετερό, να τις δώσουν ακατάλληλη θεραπεία και, η πιο καταστροφική απ 'όλές ήταν, η παραπληροφόρηση σχετικά με την υγεία τις, όταν επρόκειτο για τον τράχηλο της μήτρας".

«Θέλουμε αμφισεξουαλικές και λεσβίες να λαμβάνουν τις καλύτερες και πιο ακριβείς πληροφορίες για την υγεία ώστε να τις βοηθήσουν να πάρουν συνειδητές αποφάσεις για το σώμα τις και την υγεία τις. Θέλουμε επίσης αμφισεξουαλικές και λεσβίες να ξέρουν ακριβώς ποιές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε αυτές. Εάν μια γυναίκα είναι σεξουαλικά ενεργή με γυναίκα ή με άνδρα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες εξέτασης του τραχήλου της μήτρας".

Τα ευρήματα της έκθεσης καταδεικνύουν την ανάγκη για στοχευμένες εκστρατείες, όπως αυτή ώστε να διασφαλιστεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία στις αμφισεξουαλικές και τις λεσβίες είναι ακριβή και τις δίνεται η κατάλληλη θεραπεία.

Το Ίδρυμα ελπίζει τώρα να συνεχίσει την πρόοδο που σημειώθηκε από την εκστρατεία και για την ενθάρρυνση της ειδικής κατάρτισης των επαγγελματιών υγείας σε θέματα υγείας των αμφισεξουαλικών και λεσβιών.




Η καθηγήτρια Ιατρικής Julietta Patnick CBE, Διευθύντρια του Εθνικού Συστηματος Υγείας στα Προγράμματα προσυμπτωματικής εξέτασης του καρκίνου, δήλωσε: «Τα Προγράμματα προσυμπτωματικής εξέτασης του καρκίνου του ΕΣΥ χαιρετίζουν αυτή την εκστρατεία για την ενθάρρυνση των αμφισεξουαλικών και λεσβιών να δεχτούν την πρόσκληση για μια εξέταση».

«Οι περισσότερες έρευνες συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διεξάγονται από τη Δοκτόρισα Julie Fish του De Montfort University διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα χαμηλό επίπεδο συνειδητοποίησης των κινδύνων του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για τις λεσβίες, τόσο στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όσο και στις ίδιες τις λεσβίες οι λεσβίες.


«Λανθασμένα πιστεύεται πως οι λεσβίες δεν κινδυνεύουν καθόλου.

«Μια σαφέστερη κατανόηση των τρόπων μετάδοσης του ιού HPV (ο ιός που προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας) είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να ενθαρρύνει όλες τις επιλεγμένες γυναίκες να δέχονται τις προσκλήσεις εξέτασης. Η εξέταση του τραχήλου της μήτρας σώζει 4.500 ζωές γυναικών κάθε χρόνο στην Αγγλία και μόνο".


Βίντεο της LGF σχετικά με την εξέταση του τραχήλου της μήτρας: 

1 Gone without the Test? Sapphic twist of 'Gone with the Wind',

2 Are You Ready For Your Screen Test - Sapphic Twist of Star Wars, 

3 Screen Testing - Sapphic Twist of Dirty Dancing, 

4 A Pretty Woman Goes for Her Screen Test - Sapphic Twist of Pretty Woman


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.7.11 από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/lesbian-cervical-screening-increase.aspx 

Η εικόνα είναι το έργο Η γέννηση της Αφροδίτης στα 1862  La naissance de Venus  του Alexandre Cabanel