17 Ιουλ 2011

Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας Γ'


Λεσβίες υψώστε τη φωνή σας - δεν μπορούμε να σας δούμε  Γ'
Η Docking πιστεύει επίσης ότι είναι πιο εύκολο για τις λεσβίες να κρύψουν τη σεξουαλικότητα τις: "Το θέμα είναι ότι οι λεσβίες μπορούν να είναι αόρατες, εάν επιλέξουν να κρυφτούν - όπως θα έλεγαν στις Ην. Πολιτείες - μπορούν να "περάσουν" για ετερό. Μερικές από τις εμπειρίες των συναδέλφων οι οποίοι είναι γκέι είναι ότι είναι ορατοί - δεν μπορούν να προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι και να περάσουν για ετερό.

"Αυτό είναι από την αναφορά τους, όχι ένα εξωτερικό συμπέρασμα. Αυτό είναι πολιτισμικό ζήτημα για την έκφραση των γκέι, καθώς επίσης και για το πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει τους γκέι. Είναι επίσης το αποτέλεσμα κάποιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2006 για τους γκέι στο Υπουργείο Άμυνας. Η θέση τους έπρεπε να βελτιωθεί και οι γκέι (γενικά), να κάνουν βήμα προς τα εμπρός αναλαμβάνοντας το θέμα".

Αυτό που συμφωνήθηκε είναι πως η έλλειψη ορατότητας των λεσβιών και αμφισεξουαλικών γυναικών μεταφράζεται σε μια ανησυχητική κατάσταση για τις νεαρές λεσβίες και αμφισεξουαλικές. Με την εκπαίδευση για τη σεξουαλικότητα να έχει ακόμα τεράστια έλλειψη στα αγγλικά σχολεία και το θέμα εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στις περισσότερες οικογένειες, τις νέες να κοιτάζουν τα μέσα ενημέρωσης και τις διασημότητες για να προσδιορίσουν τα συναισθήματά τις και να ζητήσουν διευκρινίσεις. Αλλά μια ευδιάκριτη έλλειψη προτύπων σημαίνει ότι η παρουσία και παρουσίαση των λεσβιών και αμφισεξουαλικών γυναικών είναι περιορισμένη, και όταν υπάρχει, είναι συχνά μη ρεαλιστική και μονοδιάστατη. Μπουτς χαρακτήρες ή προσωπικότητες, για παράδειγμα, είναι σχεδόν ανύπαρκτες στην οθόνη, πιθανώς επειδή η κοινωνία γενικά ακόμα δεν μπορεί να δεχτεί και να αποδεχτεί τις γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της γυναικότητας.

"Η κοινωνία μπορεί γενικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις λεσβιακές ιστορίες στη κυρίαρχη TV - εφ 'όσον οι ηθοποιοί που παίζουν τους ρόλους είναι ετερό και ως εκ τούτου το όλο θέμα μπορεί ακόμη να είναι ετερό φαντασίωση, λέει η Peace. "Σε γενικές γραμμές, τηλεόραση δεν είναι αρκετά θετική στο να «δείξει» τις λεσβίες".

Ως ανοιχτά λεσβία ηθοποιός, αισθάνεται πως αυτό είναι ένα βάρος; «Αισθάνομαι την ευθύνη», λέει. "Και αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή για μένα να αποδεχθώ την ευθύνη. Όταν δέχτηκα το ρόλο στη Lip Service, πήρα την απόφαση να μιλήσω ανοιχτά και να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητά μου. Δεν θέλω να είμαι μέρος του προβλήματος. Νιώθω καλά για το ποια είμαι, και ειλικρινά, ποτέ δεν έχω νοιώσει πιο ευτυχισμένη.


Νομίζω ότι έχω δώσει πραγματικά σε πολλές λεσβίες τη δυνατότητα να ταυτίζονται στα μάτια του κοινού. Και ναι, νομίζω ότι οι λεσβίες πάντα θέλουν να ξέρουν ποια είναι πραγματικά λεσβία".

Η Bindel λέει ότι η μη ορατότητα είναι ένα θέμα που οι λεσβίες οι ίδιες πρέπει να ασχοληθούν και να υπάρξει επαγρύπνηση. "Οι ετερό δεν πρόκειται να δώσουν αυτή τη μάχη για μας. Πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε εκείνες που έχουν το προνόμιο να είναι κρυφές. Αυτές είναι τα χειρότερα είδη θετικών παραδειγμάτων για τις νέες - εκτός αν έχουν ένα πολύ καλό λόγο για να μην εκ-δηλωθούν δημόσια και να είναι υπερήφανες.

"Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Έχουμε όλες ευθύνη. Αν είμαστε αρκετά τυχερές να έχουμε μια θέση εργασίας, την υποστήριξη μιας συντρόφισας, χρήματα, κοινωνική θέση, και ούτω καθεξής, έχουμε την ευθύνη να υποστηρίξουμε και να μιλήσουμε για τη λεσβιοσύνη για χάρη των άλλων.

"Το χρωστάμε εμείς οι οποίες έχουμε ένα κομμάτι επιρροής. Το οφείλουμε στις άλλες σαν κι εμάς. Διαφορετικά, πώς στο καλό οι νέες θα μάθουν τι είναι το να είσαι λεσβία; Από την οικογένεια; Από τις ετερό φίλες; Από στενοκέφαλες φανατικές;"

Λέει, επίσης, πως για να κατακτήσουμε -υπερνικήσουμε το θέμα, πρέπει να αναγνωρίσουμε την επιρροή του λεσβιακού και γυναικείου κινήματος. "Εκείνες που έκαναν εκστρατείες για τα δικαιώματα των γυναικών, κάποιες από τις οποίες ήταν λεσβίες, αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα μας ως λεσβίες και ως γυναίκες - το δικαίωμα της ψήφου, της πρόσβασης στην έκτρωση, ή το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα σε μια σχέση, ως λεσβίες ή με άλλο τρόπο".


Βρίσκεστε στο Γ' μέρος για να βρεθείτε στο Δ' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.7.11 από τη PinkNews γραμμένη από τη Chloe Setter στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/12/lesbians-speak-up-we-cant-see-you/

Η εικόνα είναι το έργο Λουόμενες νεαρές του Himachel Pradesh της σχολής Kangra του 18ου αιώνα