27 Ιουλ 2011

Ιταλία καταψήφησε την προστασία των λεσβιών

Η Βουλή της Ιταλίας απέρριψε νομοσχέδιο για την προστασία των λεσβιών από τις διακρίσεις. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες για την μη έγκριση της νομοθεσίας. Λεσβίες ακτιβίστριες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει ένα βήμα.

Η Ιταλία απαγορεύει ήδη τις διακρίσεις λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας και ιθαγένειας, οι ακτιβίστριες λένε πως υπάρχει αύξηση του αριθμού των λεσβοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων που σημαίνει πως οι Lbtiq xρειάζονται περισσότερη προστασία. Δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP: "Αυτό το Κοινοβούλιο έχει προδώσει τη δικαιοσύνη, τη κοινωνία και αποφάσισε να στηρίξει την βία".


H ΕΕ θα πρέπει "να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη αύξηση της λεσβοφοβίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που το ιταλικό κοινοβούλιο αποφάσισε να νομιμοποιήσει”.

Ο Nicola Duckworth της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε: «Εκτός από το περνούν σωστούς νόμους, οι αρχές και οι πολιτικίνες θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα.
"Θα πρέπει να προωθήσουν την ισότητα και τη μη διάκριση, να απέχουν και καταδικάζουν την υποτίμηση και να αναφέρουν τιςδιακρίσεις που συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος αδιαλλαξίας".

Η Ιταλία δεν επιτρέπει την ισότητα του γάμου και της παιδοθεσίας.
Ο πρωθυπουργός Silvio Berlusconi έχει ιστορία αντιπαλότητας στα δικαιώματα των λεσβιών.


Η βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος Paola Concia είχε προτείνει να θεωρούνται στο εξής επιβαρυντικές, σε περίπτωση διάπραξης αδικημάτων, συμπεριφορά και πράξεις εναντίον των Lbtiq.

Μέλη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, μεταξύ αυτών και η υπουργίνα Ισότητας Μάρα Καρφάνια, επέλεξαν πάντως την αποχή, ζητώντας διάλογο.

Η Paola Concia, η οποία ζητάει εδώ και καιρό ένα νόμο κατά της λεσβοφοβίας, υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα, αλλά είναι πασίδηλο πως το κοινοβούλιο διάλεξε να συμπαραταχθεί με τις βίαιες πολίτισες και όχι με τα θύματα των διακρίσεων και των βιαιοτήτων».

Οργανώσεις για την υπέρασπιση των Llbtiq δικαιωμάτων ανακοίνωσαν, πάντως, ότι θα προχωρήσουν σε «εκλογικό μποϊκοτάζ» των κομμάτων που αντιτάχθηκαν στην έγκριση του νόμου.



Την είδηση την βρήκαμε στις 27.7.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/27/italy-rejects-anti-homophobia-bill/