27 Ιουλ 2011

Λεσβιακό ζευγάρι από την Ινδία ζήτησε δικαστική προστασία

Λεσβιακό ζευγάρι από την Ινδία ζήτησε δικαστική προστασία από αντι-λεσβιακά μέλη της οικογένειας

Ένα πρόσφατα νυμφευμένο ζευγάρι λεσβιών στην Ινδία ζήτησαν από το δικαστήριο να τις προστατεύσει από τα λεσβοφοβικά μέλη της οικογένειας.
Οι λεσβίες, ηλικίας 20 και 25, από τη Manesar, κοντά στο Νέο Δελχί, ​​λένε οι οικογένειές τις έχουν απειλήσει να τις σκοτώσουν, μετά το γάμο που έγινε στις 22 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι η λεσβιοσύνη έχει αποποινικοποιηθεί, η Ινδία δεν αναγνωρίζει την ισότητα γάμου, ώστε ο γάμος του λεσβιακού ζευγαριού δεν είναι νομικά δεσμευτικός.

Το ζευγάρι είπε στην NDTV: "τα μέλη των οικογενειών μας μπορεί να πάρουν σκληρά μέτρα εναντίον μας. Απείλησαν ακόμη και να μας σκοτώσουν. Νυμφευθήκαμε στις 22 Ιουλίου 2011 και έκτοτε αναζητήσαμε δικαστική προστασία".

Η δικηγορίνα τις δήλωσε: «Μετά από αρκετές δολοφονίες λεσβιακών ζευγαριών, έχουν επιβληθεί αυστηρότεροι νόμοι για αυτές. Ο δρόμος μπροστά μας είναι πολύ δύσκολος, αλλά αυτά τα ζευγάρια δεν αποθαρρύνονται".
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 26.7.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/26/indian-lesbian-couple-ask-court-for-protection-from-anti-gay-family-members/