12 Ιουλ 2011

Γυναίκες στην ηγεσία της Δικαιοσύνης


Η Ρένα Ασημακοπούλου εξελέγη την Τρίτη προεδρίνα του Αρειου Πάγου, βάζοντας τέλος στην ανδρική κυριαρχία σε έναν ακόμη χώρο. Γενική Επιτρόπισα Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων η Ελένη Διακομανώλη

Η Ρένα Ασημακοπούλου, μέχρι πρότινος αντιπροεδρίνα του Αρειου Πάγου, επιλέχθηκε για την θέση της προεδρίνας, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης.
Η έμπειρη δικαστική αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο τα ηνία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς είναι σε εξέλιξη σειρά υποθέσεων από την τρομοκρατία ως τα εργασιακά.
Στην θέση του Α΄ Αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Γεώργιος Χρυσικός, και Β΄ Αντιπροέδρου ο Θανάσης Κουτρουμάνος.

Το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από τις προτάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαντωνίου, προήγαγε επίσης σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροεδρίνα-ο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την Ευφροσύνη Κραμποβίτη και σε Γενική Επιτρόπισα Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.
Είναι η πρώτη φορά που τοποθετήθηκε γυναίκα και στην θέση της Γενικής Επιτρόπισας Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.7.11 στην εφημερίδα Έθνος στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63217360 Στη φωτογραφία η πρώτη γυναίκα, Xue Hanqin, από την Κίνα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης