28 Ιουλ 2011

Η Savita και η Veena έχουν 24ωρη προστασία λόγω του γάμου τις

Σε ζευγάρι λεσβιών που νυμφεύθηκαν στην Ινδία, δόθηκε αστυνομική προστασία.

Στις δυο λεσβίες συζύγους έχει δοθεί εικοσιτετράωρη αστυνομική προστασία, μετά το δεδηλωμένο φόβο πως οι ίδιες είναι πιθανοί στόχοι των αποκαλουμένων εγκλημάτων τιμής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το ζευγάρι – η 25χρονη Savita, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Choudhary Charan Singh και η 20χρονη σύζυγός της Veena - νυμφεύθηκαν από το δικαστήριο της Haryana, κοντά στο Νέο Δελχί, στις 22 Ιουλίου 2011.

Παρά την επίσημη τελετή του τοπικού δικαστηρίου στις 22 Ιουλίου, κατά την οποία τις κήρυξε «συζύγους», στο λεσβιακό ζευγάρι έχει χορηγηθεί ειδική επιτήρηση αφού δέχθηκε απειλές από συγγενείς και φίλους της οικογένειας.

Η δικηγορίνα τις είπε πως το δικαστήριο απηύθυνε προειδοποιητική επιστολή στις 14 Ιούλη στους συγγενείς τις και τους χωρικούς που απείλησαν το ζευγάρι των λεσβιών με "ολέθριες συνέπειες".
Ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Αστυνομίας Δρ. Abhe Singh είπε στην The Daily Telegraph: "Το ζευγάρι έχει μεταφερθεί σε ένα ασφαλές σπίτι και τις παράσχουμε επαρκή ασφάλεια κατόπιν εντολής του δικαστηρίου.

"Η ασφάλεια παρέχεται με βάση τις απειλές που δέχτηκε το ζευγάρι των λεσβιών καθώς φοβάται πως οι οικογένειές τις θα εναντιωθούν στη σχέσης τις».

Την είδηση την βρήκαμε στις 26.7.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/india.aspx