12 Αυγ 2011

60 λεσβιακά ζευγάρια θα «νυμφευθούν» στη Ταϊβάν


Σχεδόν εξήντα λεσβιακά ζευγάρια σχεδιάζουν να νυμφευθούν ταυτόχρονα στη μεγαλύτερη ομαδική τελετή στη Ταϊβάν.

Περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν αγοράσει εισιτήρια για την ιδιωτική εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα σε ένα ολονύκτιο πάρτι στην Ταϊπέι αργότερα αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων επισκεπτριών από την Κίνα, την Ταϊλάνδη και τις Ην. Πολιτείες, δήλωσε ο διοργανωτής AJ Wang στην Associated Press.

"Γιορτάζουμε την πρόσφατη νομιμοποίηση του γάμου των λεσβιών στη Νέα Υόρκη και ελπίζουμε ότι η Ταϊβάν θα κάνει την ίδια κίνηση στο εγγύς μέλλον", είπε.


"Θέλουμε επίσης το κοινό να δει τόσα πολλά λεσβιακά ζευγάρια να δεσμεύονται η μία στην άλλη και πως τις αξίζει να αναγνωρίζονται και να αντιμετωπίζονται δίκαια".
 
Την εκδήλωση εμπνεύστηκαν από την ψήφιση του γάμου των λεσβιών στη Νέα Υόρκη. Τώρα, ακτιβίστριες στην Ασία ελπίζουν ότι ομαδικός γάμος της Ταϊβάν θα κινητοποιήσει την κοινωνία - και τις πολιτικίνες - υπέρ.

Επί του παρόντος, ο γάμος των λεσβιών δεν επιτρέπεται στην Ταϊβάν, αν και κυβερνητικές αξιωματούχες έχουν μαλακώσει στην ιδέα της επισημοποίησης του γάμου των λεσβιών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.8.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/taiwan.aspx

Η φωτογραφία είναι η: Group of Nymph Statues at Caserta Palace Water Garden