28 Αυγ 2011

Η αστυνομία της Σαρία ακύρωσε βίαια το γάμο δύο λεσβιών

Aceh, ζευγάρι λεσβιών τις χώρησε βίαια η αστυνομία

Η ισλαμική αστυνομία ανάγκασε ένα ζευγάρι λεσβιών να ακυρώσουν το γάμος τις στην ελεγχόμενη ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ από το νόμο της Σαρία.
Οι δυο λεσβίες, που είχαν νυμφευθεί νόμιμα πριν μερικούς μήνες, αναγκάστηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία διαζυγίου, αναφέρει το BBC.

Το ζευγάρι νυμφεύθηκε από ένα κληρικό του Ισλάμ, ενώ η μία από τις δύο πέρασε ως ένας άνδρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Καχύποπτοι γείτονες τις ανέφεραν στην αστυνομία και ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Σαρία τις είπε πως το Ισλάμ λέει ότι θα πρέπει να τις αποκεφαλίσουν και να τις κάψουν για αυτό που είχαν κάνει.

Η Aceh είναι η μόνη επαρχία στην Ινδονησία με τη δυνατότητα να εφαρμόσει το νόμο της Σαρία, και ενώ ισλαμικός νόμος ψηφίστηκε από το επαρχιακό κοινοβούλιο που ενέκρινε τον λιθοβολισμό στους μοιχούς και το κτύπημα με ραβδιά (από κλαδιά βατόμουρων, τραντάφυλλων και άλλων αγκαθωτών κλαδιών) για τις
Lbtiq το 2009, ο κυβερνήτης αρνήθηκε να το υπογράψει.

Ακτιβίστριες έχουν κατηγορήσει τους νόμους της Σαρία της Aceh για την ενθάρρυνση ανδρών να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, για μισαλλοδοξία, και πως παραβιάζουν το σύνταγμα της Ινδονησίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.8.11 και τη μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/aceh-lesbian-couple-forcibly-separated-by-police.aspx