8 Αυγ 2011

Διπλός γάμος μιας λεσβίας Ελληνίδας και ενός γκέι Έλληνα στη Νέα Υόρκη

Δικαίωση για την αδελφή και τον αδελφό

Τη στιγμή που θα έμπαιναν στο Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν την περίμεναν πολύ καιρό η αδελφή και ο αδελφός. Συνοδεύονταν από τη μητέρα της-του Στέλλα Μπακόλα, η 39χρονη Ίλις και ο 41χρονος Ερικ επισημοποίησαν στις 24 Ιουλίου τη σχέση της-του με την Τζένα Γκλέιζερ και τον Μάικλ Μπονάνο αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό δε είναι πως η Ίλις και ο Έρικ είχαν ξεκινήσει τις σχέσεις με την συντρόφισα της και τον σύντροφό του σχεδόν ταυτόχρονα, πριν από περίπου 12 χρόνια.

Όπως δήλωσε η μητέρα της-του Στέλλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της την ξεχωριστή γι' αυτά στιγμή, "είναι απίστευτο, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα τα παιδιά μου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παντρεμένη-ος"

Η οικογένεια Μπακόλα ανακοίνωσε σε συγγενείς και φίλες-ους τις σχέσεις των δύο αδελφών πριν από τρία χρόνια. Οπως δήλωσε ο Ερικ στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», «πηγαίναμε συχνά στην Αθήνα και τη Λάρισα, στη γενέτειρα των γονέων μου και αρχικά ήταν δύσκολο να εκμυστηρευτούμε τις σχέσεις μας.

Προ τριών ετών ήρθε μαζί μας και ο Μάικλ και η μητέρα μου το ανακοίνωσε στις συγγένισές-εις μας. Πήρε πολύ χρόνο και ήταν δύσκολο να το χωνέψουν, διότι υπάρχουν τα ταμπού τα οποία δεν επιτρέπουν στην άνθρωπο να δει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων».

Όπως δημοσιεύει το «Έθνος»,τα δύο αδέλφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Μπρούκλιν και συμπεριλαμβάνονται στα 659 Lbtiq ζευγάρια που τέλεσαν γάμο στις 5 κομητείες της Νέας Υόρκης την πρώτη κιόλας ημέρα της ισχύς του νόμου. Πρόκειται για την 6η πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου. Ηδη οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 800.

Η Γερουσία κάθε Πολιτείας πρέπει να εγκρίνει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου έχουν καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει και των προεδρικών εκλογών το 2012.

Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο κατάφερε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ λεσβιών. Με ψηφοφορία 33 υπέρ και 29 κατά, η γερουσία της πολιτείας ενέκρινε τη νομοθεσία περί ισότητας στον γάμο, και ο γερουσιαστής Κουόμο, ο οποίος και εισήγαγε το μέτρο, το υπέγραψε σε νόμο.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.8.11 από την News beast.gr στην http://www.newsbeast.gr/world/arthro/212296/diplos-gei-gamos-ellinon-sti-nea-uorki/