23 Αυγ 2011

Πορεία Λεσβιών στο Λονδίνο - Dyke March το 2012

Λονδρέζες σχεδιάζουν Πορεία Λεσβιών DYKE MARCH το 2012

Queer γυναίκες θα “χτυπήσουν” τους δρόμους της πρωτεύουσας την επόμενη άνοιξη

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση, λεσβιών στο Λονδίνο, ορατότητας από την Λεσβιακή Δύναμη που διοργάνωνε πορείες στα τέλη της δεκαετίας του 1980 θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη 2012.

Οι διοργανώτριες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία για την πορεία, όπου ελπίζουμε ότι θα επαναλάβουν τις εκδηλώσεις υψηλής προβολής, που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη από τη δεκαετία του 1990, όπου θα δώσει το έναυσμα για τις τοπικές Ημέρες Υπερηφάνειας - Pride.

Η Dyke March του Λονδίνου είναι ένα γεγονός με περιεχόμενο και καλοσορίζει τις λεσβίες, τις αμφισεξουαλικές, τις trans, τις genderqueers και όσες τις υποστηρίζουν.

Η διοργανωτική ομάδα της εκδήλωσης δημοσίεσε αυτή τη δήλωση στη σελίδα τις στο Facebook:
"Η Πορεία Λεσβιών - Dyke March του Λονδίνου είναι για τις λεσβίες. Υποστηρίζουμε την ορατότητα λεσβιών και το να γιορτάσουμε την αγάπη και το πάθος μας για τις γυναίκες και όλες τις λεσβίες. Η Dyke March του Λονδίνου είναι για όλες: Λεσβίες, queers, αμφισεξουαλικές, trans, genderqueers και όσες τις υποστηρίζουν. Αυτή είναι μια εκδήλωση που ξεκινά από τη βάση των λεσβιών, μη-εμπορική, αντι-ρατσιστική, με επίκεντρο την λεσβιακή κοινότητα, προσιτή, χωρίς αποκλεισμούς: Χαιρετίζουμε όλες τις ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν τις λεσβίες σε μια πορεία μαζί μας".

Ομάδες λεσβιών και ατομικά λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στην Πορεία Λεσβιών, ως μέρος μιας συγκεκριμένης ομάδας τις ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσουν με τις διοργανώτριες για τις προτάσεις τις.

Όσες θέλετε να επικοινωνήστε πατήστε εδώ 


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.8.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Louise Carolin στην http://www.divamag.co.uk/category/news/london-lesbians-plan-dyke-march-2012.aspx