27 Αυγ 2011

Femidom, το πρόσφατο διαπραγματευτικό εργαλείο των γυναικών. B'

Το κλειστό άκρο εισάγεται στο κόλπο της γυναίκας, και το ανοιχτό άκρο παραμένει εκτός κατά τη συνουσία.

Μαζί με το ανδρικό προφυλακτικό, προσφέρει διπλή προστασία κατά της ακούσιας εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του HIV.

 
Η Nyamwanza είπε πρόσφατα σε ένα σεμινάριο για τα ΜΜΕ στη Kadoma: «Ο γάμος, κάποτε πιστευόταν ότι προστατεύει τις γυναίκες από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις, θέτοντας σε κίνδυνο πολλά κορίτσια και γυναίκες, ειδικά εκείνες που τις παντρεύουν με πολύ μεγαλύτερους και με περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες άνδρες".

Αλλά με τις παρεμβάσεις της Nyamwanza και άλλων, η Ζιμπάμπουε είναι μια από τις χώρες που έχει επιδράσει το γυναικείο προφυλακτικό και έχει κάνει μεγάλα βήματα για την προώθηση της χρήσης του.

Η τελευταία συσκευή, η FC2 είναι μια ισχυρή και ευέλικτη θήκη νιτρίλιου, περίπου 17 εκατοστών μήκος, με έναν ευέλικτο δακτύλιο σε κάθε άκρο.

Επίσης, έχει ένα βασικό πλεονέκτημα, είναι η μόνη διαθέσιμη τεχνολογία για την πρόληψη του HIV που οι γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιήσουν και να έχουν τον έλεγχο.

Η Ζιμπάμπουε αναφέρεται ως μια ιστορία επιτυχίας στη χρήση γυναικείου προφυλακτικού και έχει την υψηλότερη διανομή και πωλήσεων των προφυλακτικών στον κόσμο, σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό.

"Αυτό είναι αποτέλεσμα της ισχυρής κοινωνίας των πολιτισών, του καινοτόμου κοινωνικού μάρκετινγκ, των ολοκληρωμένων μηχανισμών διανομής προφυλακτικών, των δημιουργικών ικανοτήτων των παρόχων υπηρεσιών στο δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα της εμπορίας, καθώς και της σταθερής πολιτικής βούλησης, της οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης από την κυβέρνηση και τη χρηματοδότηση των εταίρων αντίστοιχα", λέει ο Sinokuthemba Xaba, συντονιστής του Εθνικού Προγράμματος για τα Προφυλακτικά του Υπουργείου Υγείας και Παιδικής Πρόνοιας.
 
Λέει επίσης, "στην περίπτωση μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες για το γυναικείο προφυλακτικό, την αποτελεσματική διανομή και τον προγραμματισμό καθώς και υψηλά ποσοστά αποδοχής".

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιορισμένες επιλογές για την πρόληψη του HIV, το γυναικείο προφυλακτικό είναι η μόνη διαθέσιμη μέθοδος που παρέχει κάποιο βαθμό ελέγχου σε γυναίκες που επιθυμούν να προστατεύσουν τις εαυτες τις και τις συντρόφισές-ους τις από τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) τον HIV και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.


"Το γυναικείο προφυλακτικό είναι ένα εργαλείο το οποίο οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διαπραγματευθούν ασφαλέστερο σεξ, καθώς και να διευκολύνει την επικοινωνία με τις συντρόφισες-ους τις για θέματα αναπαραγωγικής υγείας"
, λέει ο Xaba.

Οι οργανώσεις δικαιωμάτων και αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο στην επιτυχία των γυναικείων προφυλακτικών στη χώρα μέσα από τον προσδιορισμό της ανάγκης για το προϊόν και υποστηρίζοντας τη στήριξη κυβέρνησης στις δημόσιες συμβάσεις. Κατ 'αρχάς, με μια μελέτη αποδοχής σε ένα μικρό δείγμα των οικογενειών που ζούν σε αγροτικές περιοχές και στις εργαζόμενες του σεξ πραγματοποιήθηκε το 1995.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.8.11 και την μεταφράσαμε από την allafrica.com στην http://allafrica.com/stories/201108240034.html