21 Αυγ 2011

Λεσβοφοβία από τον Florida Family Association για τη σειρά "Pretty Little Liars"

Οι εταιρείες McDonald 's και Chrysler είναι βασικές διαφημίστριες λεσβιακής τηλεοπτικής εκπομπής που παρακολουθούν ως επί το πλείστον έφηβες κάτω των 18 ετών.

Περισσότερες από τις μισές ή 1,3 εκατομύριο από τα 2,5 εκατομμύρια γυναίκες θεάτριες της σειράς του ABC “Χαριτωμένες μικρές ψεύτρες” είναι κορίτσια, έφηβες ηλικίας μεταξύ 12 και 18 ετών, που βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων της Σαρα Σέπαρντ

Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλη σειρά εμφανίζεται σε απεριόριστα δίκτυα που υποστηρίζονται από διαφημιστική τηλεόραση, το μεγαλύτερο μέρος των ηθοποιών της σειράς “Χαριτωμένες μικρές ψεύτρες” είναι λεσβίες σύμφωνα με την καλωδιακή Deadline.com. Η σειρά ξεκίνησε με ένα χαρακτήρα λεσβίας και έχει φτάσει στους τρεις.

Η ηρωίδα Σάι Μίτσελ στην "Pretty Little Liars", είναι λεσβία. 

Η μέτρηση της Deadline.com δεν περιλαμβάνει τα κορίτσια κάτω των 12, αλλά είναι επίσης σίγουρο πως την παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες.
Το κανάλι ABC χρησιμοποιώντας σκηνές χλιδής και λαγνίας που απεικονίζουν νέες, όμορφες γυναίκες ως λεσβίες στέλνει λάθος μήνυμα στις νεαρές κοπέλες, ένα μήνυμα που ενισχύει και νομιμοποιεί το λεσβιακό τρόπο ζωής με τρόπο που θα μπορούσε να επηρεάσει τη σεξουαλική ταυτότητα αυτών των νεαρών γυναικών, για μια ζωή.

Δείτε σκηνές από την σειρά εδώ και εδώ
Η FFA παρακαλεί να στείλετε ηλεκτρονικά μηνύματα στις διαφημιστικές εταιρείες δηλώντας την αντίθεσή σας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.8.11 και την μεταφράσαμε από την http://floridafamily.org/full_article.php?article_no=57

Όπως αναφέρει η deadline.com το 28% του κοινού που παρακολούθησε την σειρά ήταν Ελληνίδες.