16 Αυγ 2011

Η ακαδημία "έχει αγνοήσει τα Lbtiq θέματα"


Μια νέα έκθεση της Εθνικής Ένωσης Φοιτητριών - NUS αναφέρει πως τα Lbtiq ζητήματα έχουν "δραστικά περικοπεί" στην εκπαίδευση και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η έκθεση Απελευθέρωση, Ισότητα και Ποικιλομορφία στο Σχολικό Πρόγραμμα, λέει ότι τα μαθήματα σε όλα τα θέματα θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο
να είναι "χωρίς αποκλεισμούς", με έμφαση στα Lbtiq ζητήματα, στις εθνοτικές μειονότητες και στην αναπηρία.

Η διοικήτρια της NUS LBT
IQ Vicki Baars είπε: "Ως μια Lbtiq εκστρατεία πιστεύουμε ότι τα Lbtiq ζητήματα έχουν δραστικά περικοπεί από την εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή κοινότητα λόγω της Lgbtφοβίας - LGBTphobia.

"Ο αντίκτυπος του Lbtiq κινήματος έδειξε στην κοινωνία, τη συνεισφορά των Lbtiq σε όλη την ιστορία, και η ίδια η ύπαρξη των Lbtiq πολιτισών εδώ και τώρα είναι πολύ σπάνια.

"Με την πραγματοποίηση του προγράμματος σπουδών που περιλαμβάνει L
bitq θέματα, βοηθάμε να αμφισβητηθεί η κανονιστική στάση σχετικά με το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το κοινωνικό φύλο. Αυτό βοηθά την καταπολέμηση των διακρίσεων μέσα και γύρω από τους θεσμούς μας και συμβάλει στην εξοικείωση όλων σχετικά με το τι είναι να είσαι λεσβία".

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι θέματα όπως τα μαθηματικά και η επιστήμη θα μπορούσαν να είναι πιο περιεκτικά και να περιλαμβάνουν τις
Lbtiq.

Κάνοντας έκκληση στις εκπαιδευτικές για την υλοποίηση "ελέγχων επαλήθευσης της ποικιλομορφίας", η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα: "Κάποιες διστάζουν να αλλάξουν ... ίσως οφείλεται στην ιδέα πως το όλο σύστημα δεν θα πρέπει να αλλάξει απλώς προς όφελος μιας μικρής ομάδας φοιτητριών.

"Στην πραγματικότητα, ένα πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά θέματα ωφελεί όλες τις μαθήτριες, σπουδάστριες, φοιτήτριες. Παρέχοντας τις τη δυνατότητα να προβληματιστούν σχετικά με τα θέματα της απελευθέρωσης, της ισότητας, και της
ποικιλομορφίας, ένα τέτοιο πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει καλύτερα όλες τις μαθήτριες για τη ζωή σε μια ποικιλόμορφη κοινωνία".



Την είδηση την βρήκαμε στις 12.8.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/08/12/academia-has-ignored-lgbt-issues/