10 Αυγ 2011

Η Sophie Allouache, συντρόφισα της Peny Wong, θα γεννήσει

Συνεχίζεται το σήριαλ στην Αυστραλία
Η υπουργίνα Οικονομικών περιμένει παιδί από τη συντρόφισά της

Η εγκυμοσύνη της συντρόφισας της υπουργίνας Οικονομικών δεν αλλάζει την στάση της πρωθυπουργίνας εναντίον του γάμου λεσβιακών ζευγαριών. Ούτως ή άλλως και η ίδια επιλέγει απλώς να συμβιώνει με τον σύντροφό της

Χαρακτηριστικά σίριαλ έχουν προσλάβει οι προσωπικές σχέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Αρχικά η χώρα και τα διεθνή ΜΜΕ είχαν να λένε για την υποψήφια και τελικά η πρωθυπουργίνα Julia Gillard, που "τολμά" να παραμένει άγαμη, να συζεί με τον φίλο της και τον "σπίτωσε" στην πρωθυπουργική κατοικία στην Καμπέρα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της λεσβίας Peny  Wong στο υπουργείο Οικονομικών, προς μεγάλη χαρά των σκανδαλοθηρικών στηλών και εφημερίδων. Η νέα εξέλιξη, είναι η εγκυμοσύνη της συντρόφισάς της, με εξωσωματική γονιμοποίηση με σπέρμα που τής δώρισε φίλος του ζευγαριού.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πρωθυπουργίνα έχει ταχθεί εναντίον του γάμου λεσβιακών ζευγαριών, ενώ η υπουργίνα της υπέρ. Η νέα εξέλιξη έφερε στο προσκήνιο εκ νέου το θέμα, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να κάνει πίσω.

"Η Πένι Ουόνγκ είναι συναδέλφισά μου, είναι επίσης φίλη από καιρό, συνεπώς είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτήν και τη συντρόφισά της Sophie Allouache που περιμένουν παιδί και ξεκινά μια νέα φάση στη ζωή τις ... Βεβαίως υπάρχουν ισχυρές απόψεις για τους γάμους των λεσβιών, αλλά και εγώ έχω καταστήσει σαφείς τις δικές μου θέσεις", τόνισε η Γκίλαρντ.

Η μαλαισιανής καταγωγής πολιτικίνα υποστήριξε ότι κοινοποίησε την εγκυμοσύνη της συντρόφισάς της γιατί "ίσως να ενδιαφέρει την κοινή γνώμη λόγω της θέσης μου".

Αντίθετα, ο Φρεντ Νάιλ, βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Νότια Νέα Ουαλία, κατηγόρησε την Ουόνγκ ότι επιδιώκει τη δημοσιότητα με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της συντρόφισάς της. "Δεν χρειαζόταν να το κοινοποιήσει. Απλώς παρουσιάζει το λεσβιακό τρόπο ζωής και προσπαθεί να εμφανίσει ως φυσικό κάτι που είναι αφύσικο", υποστήριξε.

Ο Πίτερ Φέρνες, εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισότητα στο Γάμο σχολίασε ότι "είναι θετικό ότι η ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία θα τις αναγνωρίσει ως γονείς, ωστόσο το παιδί δεν θα έχει το δικαίωμα να έχει νυμφευμένες γονείς ... Ο γάμος μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά παρέχοντας τους μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και αναγνώρισης και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να το έχουν όλα τα παιδιά της Αυστραλίας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ανατρέφουν τα ζευγάρια των λεσβιών", πρόσθεσε.

Την είδηση την βρήκαμε στις 9.8.11 από την εφημερίδα το Έθνος στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63291366