4 Αυγ 2011

Οι ηρωΐδες Toril Hansen και Hege Dalen δέχτηκαν λεσβοφοβία


Ένα νυμφευμένο ζευγάρι λεσβιών επαινέθηκαν για τη διάσωση της ζωής 40 εφήβων στη σφαγή της Νορβηγίας πριν από δύο εβδομάδες.

Η Toril Hansen και η Hege Dalen δειπνούσαν στην ακτή απέναντι από το νησί της Utoya όταν άκουσαν πυροβολισμούς και ουρλιαχτά.

Είδαν νέες να τρέχουν στη λίμνη Tyrifjorden καθώς ο Anders Behring Breivik άνοιξε πυρ εναντίον των παρεβρισκομένων του Εργατικού Κόμματος.
Σε μια εντυπωσιακή πράξη γενναιότητας, το ζευγάρι πήραν τη βάρκα τις και ξεκίνησαν για το νησί.

Η Hansen και η Dalen έκαναν τέσσερις διαδρομές στη λίμνη, κάθε φορά έπαιρναν νεαρές τραυματίες, φοβισμένες και ζαλισμένες ενώ ο Breivik πυροβόλησε - και χτύπησε - τις πλευρές του σκάφους.

Η Dalen είπε στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat: «Δειπνούσαμε. Στη συνέχεια, ακούσαμε πυροβολισμούς και αμέσως φοβερές κραυγές. Είδαμε νέες που έτρεχαν πανικόβλητες στη λίμνη".

Ενώ άλλες πράξεις ηρωισμού από την σφαγή προβλήθηκαν, οι δράσεις της Hansen και της Dalen έμειναν σε μεγάλο βαθμό χωρίς αναφορά μέχρι τώρα.

To Lbtiq blog, Ας μιλήσουμε για την Ισότητα, έθεσε την ερώτηση: "Εάν ένα νυμφευμένο ζευγάρι λεσβιών σώζει 40 έφηβες από τη σφαγή της Νορβηγίας και καμιά δεν γράφει γι 'αυτό, συνέβη πραγματικά αυτό; ... Οι κηνυγοί επικεφαλίδων που συνήθως σκοτώνουν για ηρωϊκές ιστορίες όπως αυτή, παρέμειναν σιωπηλές".

Ο Tom Chivers, έγραψε στην εφημερίδα Daily Telegraph: "Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνόησαν μια επίχρυση ιστορία γεναιότητας και ηρωισμού μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει ο σεξουαλικός προσανατολισμός των πρωταγωνιστριών; Προφανώς.

"Αλλά δεν είναι μόνο οι παραδοσιακά σκεπτόμενοι, συντηρητικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, οι οποίοι μπορεί να είναι αναμενόμενο να έχουν επιφυλάξεις σχετικά με γάμο τωνλεσβιών, οι οποίοι δεν ανέφεραν την ιστορία ηρωϊσμού της κας. Hansen και της κας. Dalen".

Την είδηση την βρήκαμε στις 3.8.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από τη Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/08/03/lesbian-couple-saved-40-teenagers-in-norway-massacre/