17 Σεπ 2011

Δίκαιη και αμερόληπτη δικαστική αρχή

Αγαπητή αναγνώστρια:

Η δίκαιη και αμερόληπτη δικαστική αρχή είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας μας. Είναι το κρίσιμο τρίτο πόδι στο συστήματος μας ελέγχου και ισορροπιών. Δυστυχώς, η δικαστική εξουσία στην Αμερική αντιμετωπίζει όλο και πιο ισχυρές, οργανωμένες απειλές κατά της αναεξαρτησίας της. Η λαϊκή εκλογή ή επανεκλογή των δικαστίνων της χώρας έχει κακοποιηθεί από ακροδεξιές ομάδες, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, για να εκφοβίσει τις δικαστίνες ή να τις καταργήσει, πολιτικοποιεί τις εκλογές, και υπονομεύει την ακεραιότητα του δικαστικού συστήματος. Αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αϊόβα, όπου το ανώτατο δικαστήριο στήριξε το δικαίωμα των λεσβιακών ζευγαριών να νυμφεύονται σε μια υπόθεση που άσκησε η Lambda Νομική, καλά χρηματοδοτούμενες ομάδες που αντιτίθενται στην ισότητα γάμου με επιτυχία στόχευσαν και κατάφεραν την αφαίρεση τριών δικαστίνων που τις χαρακτήρισαν ως "ακτιβίστριες". Επιπλέον, η τεράστια αύξηση των δαπανών της εκστρατείας των δικαστικών εκλογών από το 2000, απειλεί τώρα την αμερόληπτη δικαιοσύνη.

Στη Lambda Legal και στη De ¯ MOS, εστιάζουμε στη σημασία της διατήρησης των δίκαιων και αμερόληπτων δικαστηρίων ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν τον προορισμό τους και τον ουσιαστικό ρόλο τους στη δημοκρατία μας. Δικαστήρια διασφαλίζουν τις ελευθερίες και την ισότητα που εγγυάται το Σύνταγμά μας, και βασιζόμαστε σε αυτά να τα κάνουν αυτα έντιμα για όλες μας.

Για την προστασία της ακεραιότητας του δικαστικού κλάδου, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα συμφέροντα και τους παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τις εκστρατείες εκφοβισμού του δικαστηρίου, και χρειαζόμαστε περισσότερη δημόσια συζήτηση και δέσμευση για αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα. Έχουμε στραφεί στην Προοπτική των Ην. Πολιτειών να κάνει αυτό που κάνει τόσο καλά- ώστε να λάμψει το φως σε μια υπόθεση με δημόσια σημασία με μεγάλο εύρος εκθέσεων και οξυδερκή ανάλυση. (Οι πληροφορίες και οι απόψεις που εκφράζονται στα άρθρα δεν είναι απαραίτητα εκείνες της Λάμδα Νομικής ή της De ¯ MOS).

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη δίκαιη και την αμερόληπτη δικαιοσύνη, την ισότητα, και μια ζωντανή δημοκρατία. Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε να βοηθήσετε. Ελπίζουμε ότι αυτή η ειδική έκθεση, «Δικαιοσύνη για Πώληση", θα βοηθήσει και θα ενημερώσει τη μεγαλύτερη δημόσια συζήτηση και δράση.

Με εκτίμηση,
Kevin M. Cathcart
Διευθυντής, της Lambda Legal
Miles Rapoport
Πρόεδρος, της DEMOS


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.9.11 και την μεταφράσαεμε από την Lambda Legal στην http://www.lambdalegal.org/publications/justice-for-sale/