30 Σεπ 2011

Προτείνεται η ουδετερότητα των φύλων στο ζήτημα του γάμου

Φιλανδία, Κόμματα προτείνουν την ουδετερότητα των φύλων στο ζήτημα του γάμου

Μια ομάδα εργασίας των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων άρχισε να συγκεντρώνει υπογραφές για μια κίνηση υπέρ της ουδετερότητας των φύλων στο γάμο. Η ομάδα έχει συντάξει ένα νομοσχέδιο που προτείνει τα σύμφωνα συμβίωσης να αντικατασταθούν με τον πολιτικό γάμο με πλήρη δικαιώματα παιδοθεσίας.

Η ουδετερότητα των φύλων στο γάμο δεν αποτελεί μέρος του μανιφέστου της κυβέρνησης, αλλά μεμονωμένα μέλη του κόμματος έχουν αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία. Οι υποστηρίκτριες ελπίζουν ότι η κίνηση θα κερδίσει 100 υπογραφές βουλευτίνων, φέρνοντας το νομοσχέδιο ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Υπουργίνες της κυβέρνησης που ως πρωτοπόρες υπέγραψαν: η Jutta Urpilainen από το SDP, ο Alexander Stubb από το συντηρητικό Εθνικό Κόμμα Συνασπισμού, ο Paavo Arhinmäki από την Αριστερή Συμμαχία, ο Ville Niinistö από το Πράσινο κόμμα και ο Stefan Wallin από τη σουηδική Λαϊκού Κόμματος.

Η ισότητα στο γάμο θα μπορούσε να επηρεάσει μόνο τις πολιτικές τελετές. Διάφορες ομάδες της εκκλησίας θα μπορούσαν να αποφασίσουν μεμονωμένα για το θέμα του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.9.11 και την μεταφράσαμε από την yle.fi στην http://www.yle.fi/uutiset/news/2011/09/parties_propose_gender_neutral_marriage_2906742.html