5 Σεπ 2011

Σουηδία, Η Jeanette Larsson δέχτηκε λεσβοφοβία

Σουηδός αστυνομικός: οι λεσβίες είναι "καρκίνος στην κοινωνία"

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας στη νότια Σουηδία στη πόλη Malmö είναι υπό εξέταση αφότου αποκάλεσε τις λεσβίες ως "καρκίνο για την κοινωνία" σε σχέση με μια λεσβία συναδέλφισά του η οποία επίσης είναι εκπαιδεύτρια του τμήματος στα Εγκλήματα Μίσους.

"Ολόκληρο το σώμα μου πάγωσε. Αισθάνθηκα όπως ένας ποντικός που είχε νευριάσει με”, τη περιφερειακή αστυνομία της Skåne, είπε η Jeanette Larsson εκπαιδεύτρια των εγκλημάτων μίσους στην αστυνομία, στην Sveriges Television (SVT).


Η Larsson, η οποία εργάζεται στην αστυνομία για είκοσι χρονιές, εξήγησε ότι ήταν έξω από η αίθουσα φαγητού στις αρχές Ιουλίου όταν άκουσε μια συνομιλία μεταξύ μιας συναδέλφισας και ενός συναδέλφου να την προσλάβει.

Ο αξιωματικός είπε πως δεν εγκρίνει τον τρόπο ζωής της Larsson.

"Είπε πως οι λεσβίες είναι ένας καρκίνος για την κοινωνία και έκανε μια αναφορά στην Αγία Γραφή", είπε.

"Ένιωσα υποβαθμισμένη, βρώμικη και βιασμένη και γρήγορα κατάλαβα την ειρωνία και πως είχα υποστεί ένα έγκλημα μίσους".


Η Larsson δήλωσε ότι είναι ανοικτή λεσβία εδώ και δεκαπέντε χρονιές στο αστυνομικό σώμα Skåne και εκπαιδεύει συνεργάτιδες-ες για το πώς να χειριστούν υποθέσεις εγκλημάτων μίσους από πέρυσι.

Τον Φεβρουάριο 2009, η αστυνομία της Skåne πήρε φωτιά μετά από αναφορές για ρατσιστικά σχόλια από αξιωματικούς κατά την άσκηση του καθήκοντος και αποκαλύφθηκαν ρατσιστικά στερεότυπα που είχαν χρησιμοποιηθεί στα εγχειρίδια εκπαίδευσης της αστυνομίας.

Οι αποκαλύψεις ρατσισμού στην αστυνομία της Skåne πρότρεψαν σε εσωτερική έρευνα για να βρούν τρόπους να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Μέχρι στιγμής η Larsson έχει εκπαιδεύσει το ένα τέταρτο των συνεργάτιδων-ων της, ενώ το περιστατικό του Ιουλίου της δίνει κίνητρο για να συνεχίσει, με την εργασία της σε αυτά που η ίδια αποκάλεσε «ουσιώδη θέματα».

 

Ο αξιωματικός ο οποίος έκανε τα λεσβοφοβικά σχόλια δεν δέχτηκε πειθαρχική ποινή. Αντ 'αυτού του επετράπει να συνεχίσει να εργάζεται στο σταθμό υποδοχής της αστυνομίας, προς μεγάλη απογοήτευση της Larsson.

"Είναι σωστό να έχετε έναν αστυνομικό με αυτού του είδους αξιών ως το πρώτο άτομο που θα συναντήσετε;", είπε στην SVT.

Σύμφωνα με την Larsson, η ηγεσία της αστυνομίας, πρέπει να "πατήσει πόδι" και να δείξει ότι είναι σοβαρή όταν μιλά για ποικιλομορφία και αξίες.



Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.11 και την μεταφράσαμε από τη the local.se στην http://www.thelocal.se/35916/20110902/