8 Οκτ 2011

Η λεσβία ποιήτρια Carol Ann Duffy θα γράψει ποίημα για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Η λεσβία ποιήτρια Carol Ann Duffy θα γράψει το ποίημα των Ολυμπιακών αγώνων

Για πρώτη φορά λεσβία ποιήτρια με Νομπέλ Ποίησης της Αγγλίας, η Carol Ann Duffy, συμφώνησε να γράψει ένα ποίημα το οποίο θα ακουστεί και θα προβληθεί στο Eton Manor στο Ολυμπιακό Πάρκο.

Θα προβληθεί στον τοίχο του χώρου της εκδήλωσης Παραολυμπιακών αγώνων τένις, ανέφερε το BBC.

Η κα. Duffy, δήλωσε την Εθνική Ημέρα Ποίησης: "Είμαι ενθουσιασμένη που η ποίηση θα είναι παρούσα στο Ολυμπιακό Πάρκο και ενθουσιασμένη που η δική μου συμβολή γιορτάζει και υπενθυμίζει την ιστορία αυτού του υπέροχου χώρου".

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η κα. Duffy έγραψε ένα ποίημα για τον εορτασμό του βασιλικού γάμου. Οι στίχοι, που ονομάζονται Δαχτυλίδια, δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί του γάμου μεταξύ της Kate Middleton και του πρίγκιπα William.

Μετά τους Αγώνες, το Eton Manor θα μετατραπεί σε αθλητικό κέντρο τένις, πέντε επί πέντε γήπεδο ποδοσφαίρου και χόκεϊ, και θα μπορεί να φιλοξενήσει μικρά παιχνίδια χόκεϊ για έως και 15.000 θεάτριες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.10.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/carol-ann-duffy-to-write-olympic-themed-poem.aspx