8 Οκτ 2011

O Darko Milinovic αρνείται την ιατρική αναπαραγωγή σε λεσβιακά ζευγάρια

Ο υπουργός Υγείας είναι κατά τη ιατρικής γονιμοποίησης σε λεσβιακά ζευγάρια

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Darko Milinovic παρέμεινε αμετακίνητος από τη δήλωσή του ότι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν είναι για τα λεσβιακά ζευγάρια.

"Αυτές οι διαδικασίες εφαρμόζονται στην περίπτωση αυτών των ζευγαριών που - λόγω ασθένειας και δυσλειτουργίας των αναπαραγωγικών οργάνων - δεν μπορούν να έχουν τα παιδιά. Επειδή τα λεσβιακά ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν παιδιά, εξ' αιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ο οποίος δεν είναι ασθένεια, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές διαδικασίες γονιμότητας", δήλωσε ο Cobankovic στις 5.10.11.

Πρόσθεσε ότι η καθεμία έχει δικαίωμα στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ), στην Gospic (κεντρική Κροατία), ο Milinovic είπε ότι ο Αριστερός Συνασπισμός τονίζει πως δεν θα επιτρέψει το γάμο των λεσβιακών ζευγαριών, κάτι που η HDZ είναι σαφώς κατά του, γράφει η Καθημερινά 24 Sata.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.10.11 και την μεταφράσαμε  από την Croatian Times στην http://www.croatiantimes.com/news/General_News/2011-10-07/22388/Health_Minister_against_fertility_treatment_for_gay_couples