2 Οκτ 2011

O Thomas που θέλει να γίνει η Tammy

Ένα 11χρονο αγόρι θέλει να επαναπροσδιορίσει το φύλο του στις Ην. Πολιτείες

Ο Thomas είναι ο παιδοθετημένος γιος δύο λεσβιών που υποστήριξαν την απόφαση του, το αγόρι άρχισε θεραπεία στην ηλικία των οκτώ και θα γίνει ένα κορίτσι που θα ονομάζεται Tammy.

Στην ηλικία οκτώ ετών ο Thomas Lobel δήλωσε την πρόθεσή του να επαναπροσδιορίσει το φύλο του. Σήμερα είναι έντεκα χρονών και οι λεσβίες μητέρες του τον έχουν συνοδεύσει σε αυτή την απόφαση του: είναι στο στάδιο να γίνει κορίτσι, και θα λέγεται Tammy.

Ο Thomas Lobel, που τώρα λέγεται Tammy, αντιμετωπίζει αυτήν θεραπεία με τον αποκλεισμό κάποιων ορμονών, που προκάλεσε διαμάχη στη Καλιφόρνια, η πόλη που ζει.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Daily Mail, οι μητέρες του, η Paulina Moreno και η Lobel Debra, εξήγησαν ότι συμφωνούν με την απόφαση, επειδή τα παιδιά με διαταραχή ταυτότητας κοινωνικού φύλου είναι υποχρεωμένα να αναβάλουν τη μετάβαση και αυτό μπορεί επίσης να τα κάνει σκεφτούν την αυτοκτονία. Άλλαξε το φύλο του και αυτή ήταν η επιθυμία του από τότε που ήταν σε θέση να κατανοεί, δήλωσαν οι μητέρες του.

Οι γυναίκες παιδοθέτησαν τον Thomas Lobel όταν ήταν δύο ετών και, αν και οι μητέρες του ήθελαν πάντα ένα κορίτσι, οι ίδιες δήλωσαν ότι δεν τον έχουν πιέσει ποτέ στο να γίνει γυναίκα. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε όταν ήταν τριών ετών και ήταν σε θέση να μιλήσει ήταν «εγώ είμαι κορίτσι». Και το έκανε στη νοηματική γλώσσα επειδή ο Thomas πάσχει από μια ατέλεια στην ομιλία.

Σύμφωνα με τις αναφορές της εφημερίδας, μετά από αυτό, ο Thomas προσπάθησε  να ακρωτηριάσει τα σεξουαλικά του όργανα και οι ψυχίατροι του διέγνωσαν αναταραχή της ταυτότητας κοινωνικού φύλου και έπειτα άρχισαν την θεραπεία μαζί του. Αυτη η θεραπεία θα τον αποτρέψει από το να βιώσει την εφηβεία του ως έφηβος και δεν θα αναπτύξει τραχειά φωνή ή γένια, μεταξύ άλλων.

Οι μητέρες του λένε πως τώρα ο Thomas είναι ευτυχής, ακόμα κι αν η οικογένεια αντιμετωπίζει ισχυρή κριτική από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλον εκ μέρους της κοινωνίας γενικά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.9.11 και την μεταφράσαμε από την socyberty.com στην http://socyberty.com/sexuality/a-boy-of-11-years-of-age-want-to-change-hisher-sex-in-the-u-s/

Στη φωτογραφία είναι ο Τόμας πριν και μετά τη θεραπεία ως Τάμυ