9 Οκτ 2011

Tomboy της Céline Sciamma

Μια εξαιρετική και δυνατή γαλλική ταινία με θέμα τη ψυχολογική και τη σεξουαλική ταυτότητα μιας κοπέλας, η Tomboy (2011) είναι πια επίσημα η δεύτερη καλύτερη ταινία της σκηνοθέτιδας Céline Sciamma (Νούφαρα - Water Lilies (2007) ήταν η πρώτη).

Η Laure (την υποδύετει η Zoe Héran) είναι μια 10χρονη Γαλλίδα που παίζει και εναλλάσει ρόλους και συμπεριφορά. Η μητέρα της είναι έγκυος και ο πατέρας της είναι πολύ απασχολημένος, η Laure διερευνά τη ταυτότητα της – στη διερεύνησή της αυτή ως αγόρι γοητεύει τη Lisa (την υποδύεται η Jeanne Disson), ένα κορίτσι από τη γειτονιά στην οποία ζουν και οι δύο.

Συνομοτεί με την μικρότερη αδελφή της να μην την καρφώσει στο σπίτι, την οποία προστατεύει και την υπερασπίζεται με πολύ αγάπη.

Στη συνέχεια αποκαλύπτεται, πως είναι κορίτσι και καλείται να το πει στη φίλη που γοήτευσε και σε έναν φίλο της που τον νίκησε σε ένα καυγά.Τελικά συμφιλιώνεται με την Lisa.

Μια αθώα, λεπτή, αλλά πολύ διορατική ταινία όπου η κοπέλα μπορεί να εφεύρει τη δική της ταυτότητα και γιατί χρειάζεται να το κάνει. Η ταινία αποκαλύπτεται σιγά, όπως ακριβώς και Laure (Héran είναι μια καλή ηθοποιός παιδί,) ντύνεται σπορ και κάνει δοκιμές στο καθρέφτη να μάθει να φτύνει όπως οι φίλοι της στο γήπεδο ποδοσφαίρου της γειτονιάς. Μια ταινία για τα «πρότυπα» που ρωτά γιατί πρέπει να χωρέσει σ 'αυτά η Laure από μικρή ηλικία.

Όσες θέλετε να δείτε τη διαφήμιση της ταινίας πατήστε εδώ, αυτές τις μέρες παίζεται στους κινηματογράφους, αναζητήστε την.