4 Οκτ 2011

Τα διαβατήρια θα αναφέρουν τις λεσβίες γονείς και trans


Ανακοινώθηκε πως τα διαβατήρια στην Αγγλία και στη Βόρεια Ιρλανδία θα αναδιατυπωθούν, ώστε να συμπεριλάβουν τις λεσβίες γονείς.

Οι νέες μορφές - που δίνουν τη δυνατότητα εισαγωγής στη λίστα της "πρώτης γονέας" και "δεύτερης γονέας" παράλληλα με το "μητέρα" και "πατέρας" - αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή με την έναρξη της χρονιάς 2012.

Η τροποποίηση έρχεται σε συνέχεια των Ην. Πολιτειών που προέβησαν σε ανάλογες τροποποιήσεις νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν επίσης διαβατήρια χωρίς αναφορά στο φύλο, με σκοπό να επιτρέψει στις τράνς να μην αναγκάζονται να προσδιοριστούν ως γυναίκες ή άνδρες, ανέφερε το BBC.

Η αλλαγή αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τις Lbtiq ομάδες, οι οποίες παραπονέθηκαν ότι η προηγούμενη μορφή των διαβατηρίων ήταν πολύ ετερο-τυποποιητική - ετεροκανονιστική και αγνοούνταν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο ή που είναι transgender.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η κίνηση αυτή θα εξασφαλίσει ότι τα διαβατήρια θα εκδίδονται "με αξιοπιστία και με ασφάλεια στο σωστό πρόσωπο".

Η εκπροσώπισα Υπηρεσίας Ταυτότητας και Διαβατήριου (IPS), δήλωσε: "Είναι σημαντικό ότι οι γονείς παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς τις ως γονείς ή κηδεμόνες κατά την υποβολή αίτησης για την έκδοση διαβατηρίου για λογαριασμό των παιδιών τις.

"Αυτό προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών και εξασφαλίζει ότι η ΥΤΔ - IPS είναι σε θέση να εκδίδει διαβατήρια με αξιοπιστία και με ασφάλεια στο σωστό πρόσωπο.

"Στο έντυπο της αίτησης διαβατηρίου είναι επομένως αναγκαίο να ενσωματωθούν οι λεσβίες γονείς".


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.10.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/uk-passports-to-be-modified-for-same-sex-parents.aspx