7 Οκτ 2011

Transgender κέρδισαν τη νομική αναγνώριση στην Αυστραλία

Transgender κέρδισαν τη νομική αναγνώριση στην Αυστραλία

Δύο τρανς στην Αυστραλία κέρδισαν το δικαίωμα να αναγνωρισθούν ως άνδρες χωρίς να υποβληθούν σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Οι δύο, που δεν δημοσιεύουμε το όνομα, έχουν αφαιρέσει τα στήθη τις και έκαναν ορμονική θεραπεία, αν και εξακολουθούν να έχουν τα γυναικεία σεξουαλικά οργάνα τις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Επαναπροσδιορισμού του Βιολογικού Φύλου της Δυτικής Αυστραλίας αρνήθηκε να τις αναγνωρίσει ως άνδρες και είπε πως ο επαναπροσδιορισμός του βιολογικού φύλου τις ήταν ήταν ελλιπείς.

Άσκησαν έφεση, στο ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας το οποίο έκρινε ότι πρέπει να αναγνωριστούν ως άνδρες.

Το δικαστήριο μετά την απόφαση-ορόσημο, δήλωσε ότι τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τις ανθρώπους ως γυναίκες ή ως άνδρες "περιορίζονται σε εξωτερικά φυσικά χαρακτηριστικά που είναι κοινωνικά αναγνωρίσιμα", αντί για τα σεξουαλικά όργανά τις.

Η Aram Hosie του Προγράμματος Κοινωνικού Φύλου της Δυτικής Αυστραλίας, δήλωσε ότι η απόφαση θα βοηθήσει την πρόληψη των διακρίσεων και την παρενόχληση των τρανς.

"Πριν, οι τρανς στη Δυτική Αυστραλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, δεν είχαν καταφέρει να τροποποιήσουν νόμιμα το κοινωνικό φύλο τις, χωρίς επεμβατικές, ιατρικά περιττές χειρουργικές επεμβάσεις που μπορεί να είναι ανεπιθύμητες, μη πρακτικές ή ανέφικτες," δήλωσε η Hosie στην Observer Star.

"Αυτό έχει οδηγήσει σε δυσκολίες στην απόδειξη της ταυτότητας κάποιας σε βασικά έγγραφα, στην απώλεια της ιδιωτικής ζωής, καθώς και στο κίνδυνο της έκθεσης σε διακρίσεις, παρενόχληση και μερικές φορές ακόμη και βία".

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πρόσφατα αλλαγές στο νόμο που θα δώσει στις intersex το δικαίωμα να κατατάσονται ως «Χ», αντί για γυναίκα ή άνδρας, στα διαβατήρια.

Πολλές transgender δεν υφίστανται πλήρη εγχείριση επαναπροσδιορισμού βιολογικού φύλου, για λόγους επιλογής, υγείας ή κόστους. Η Αγγλία δεν απαιτεί από τα πρόσωπα να έχουν τη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό αναγνωρίσεως κοινωνικού φύλου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.10.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από τη Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/10/06/australian-transgender-men-win-legal-recognition/