17 Νοε 2011

Διακρίσεις στην ισότητα του γάμου των λεσβιών

Lbtiq δικαιώματα: θέμα – διακρίσεις στην ισότητα του γάμου

Τα λεσβιακά ζευγάρια στερούνται ίσων δικαιωμάτων συγκριτικά με τα ετερό ζευγάρια, ένα συνέδριο θα επιβεβαιώσει την άρση των διακρίσεων αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Το Φόρουμ στις 18 - 19 Νοεμβρίου, που οργανώθηκε από τη γαλλική ομάδα Cercle Autre και τη Πόλη του Στρασβούργου υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα εξετάσει τις προτάσεις για την αμοιβαία αναγνώριση του γάμου και του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ λεσβιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επί του παρόντος, γάμοι μεταξύ λεσβιών επιτρέπονται σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Δεκατέσσερεις χώρες μέλη έχουν σύμφωνο συμβίωσης. Άλλες χώρες διατηρούν αυστηρότερους κανόνες – με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των ζευγαριών των λεσβιών, οι οποίες μπορεί να χάσουν τα κοινωνικά, φορολογικά ή τα γονεϊκά τις δικαιώματα, ή ακόμη και την εθνικότητά τις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.11.11 και την μεταφράσαμε από την Human rights Europe στην http://www.humanrightseurope.org/2011/11/lgbt-rights-the-issue-same-sex-marriage-discrimination/

Η φωτογραφία είναι εξώφυλο του λεσβιακού περιοδικού Amazon-Quarterly το 1973