26 Νοε 2011

Εξαλείψτε τη βία κατά όλων των γυναικών

Λεσβίες, αμφισεξουαλικές και trans γυναίκες να καταμετρούνται επίσης, λέει η ΜΚΟ για την ενδοοικογενειακή βία
Λεσβίες, αμφισεξουαλικές και trans γυναίκες υποφέρουν από  ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση επίσης, είναι το μήνυμα της ΜΚΟ, για την ενδοοικογενειακή βία, Broken Rainbow.

Η 25η Νοεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως την όρισαν τα Ηνωμένα Έθνη και η MKO πρέπει να θυμόμαστε ότι οι LBT είναι θύματα επίσης.

Σε όλο τον κόσμο οι LBT κακοποιούνται και δολοφονούνται κάθε μέρα καθώς οι νυν ή πρώην συντρόφισές τις, ή τα μέλη της οικογένειας τις κάνουν χρήση βίας εναντίον τις, δήλωσε η ΜΚΟ. Oι Lbt θύματα συχνά φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από φόβο ότι θα δημοσιοποιηθεί ο σεξουαλικοός προσανατολισμός τις, ως λεσβίες αμφισεξουαλικές και τρανς. Η βία μπορεί να περιλαμβάνει σωματική βλάβη, ψυχολογικό εκφοβισμό, απειλές αποκάλυψης του σεξουαλικού τις προσανατολισμού ή της ταυτότητας τουκοινωνικού φύλου, επίσης για λόγους "τιμής" της θανατώνουν και τις εξαναγκάζουν σε γάμο.

Η ΜΚΟ δήλωσε: "Πέρυσι ο Ban Ki-moon, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, δήλωσε ότι "Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών δεν έχει θέση σε καμία κοινωνία "Αν αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να θυμόμαστε τις LBT επίσης.."

Στην ΜΚΟ Broken Rainbow λειτουργεί η μοναδική γραμμή βοήθειας της Αγγλίας που ειδικεύεται στην LBT ενδοοικογενειακή βία. Η ΜΚΟ έχει εμπειρία ήδη 10 ετών στον τομέα, έχει διοργανώσει εκστρατείες για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην Lbtiq κοινότητα και εκπαιδεύει επαγγελματίες και άλλες ΜΚΟ σε θέματα βίας.
  


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.11.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/end-violence-against-all-women.aspx